مدیر عامل سازمان اموال تملیکی در یک برنامه تلویزیونی، «عدم هماهنگی بین دستگاهها» و «نگاه جزیرهای» را عامل منهدم کردن ۲۵۹ تُن سرم اروپایی دانست.
عبدالمجید اجتهادی گفت این اتفاق زمانی رخ داد که کشور به شدت به سرم نیاز داشت و با کاهش تولید مواجه شده بود.
او در توضیح گفت که فرد واردکننده نتوانسته بود مجوزهای لازم را بگیرد و افزود: «اول مجوز داده نشد و زمانی که مجوز داده شد گمرگ امکان قانونی ترخیص کالا را نداشت.به این ترتیب، ۲۵۹ تن سرم به گفته این مقام از یک «برند خوب» اروپایی با حضور دادستان تهران منهدم شد.»
مدیر عامل سازمان اموال تملیکی این اتفاق را «دردآور» توصیف کرد.
سازمان گمرک در اسفند سال ۱۴۰۰ این سرمها را که در سال ۱۳۹۵ از آلمان وارد شده بود و تاریخ مصرفش گذشته بود منهدم کرد.
معاون وقت فنی گمرک ضمن اعلام این خبر گفته بود که همچنین حدود ۲۸۰ تُن دیگر سرم که از یک سال قبل برای بیماران دیالیزی وارد شده بود هم «تعیین تکلیف» نشدهاند.
در نیمه آبان ماه سال گذشته، قائممقام سازمان اموال تملیکی مقصر انهدام سرمها در اوج کمبود را وزارت بهداشت دانست.
صاحب حجتی گفته بود که وزارت بهداشت طبق قانون باید دارو و اقلام را آزمایش کند و به صورت کتبی نتیجهاش و وضعیت انقضای کالاها را اعلام کند ولی تأکید کرد که این قانون رعایت نمیشود.
نابودی سرمها در شرایطی صورت گرفت که کرونا اوج گرفته بود، بیمارستانها تحت فشار بودند، خط تولید برخی کارخانهها دچار مشکل شده بود و سرم سهمیهبندی بود.
در همان زمان، تعدادی از رسانههای ایران گزارش دادند که کمبود سرم به حدی رسیده است که همراهان بیمار ناچار میشوند انواع سرم شستوشو را با قیمت بین یک تا یک و نیم میلیون تومان از بازار سیاه تهیه کنند.
همزمان، خبر صادرات سرم به عراق برای اربعین نیز سر و صدای زیادی کرد که برخی از مقامات این موضوع را انکار کردند.