رئیس پلیس فتا پایتخت از کشف بیش از چهل میلیون عدد «داروی غیرمجاز» از انبارهای «فروشندگان آنلاین دارو» خبر داد. رئیس پلیس پایتخت نیز در نهم خرداد ماه از کشف انبار دارویی با ۲۰ میلیون عدد دارو شامل داروهای خاص و کمیاب خبر داده بود.
داود معظمی گودرزی رئیس «پلیس فتا» در توضیحات تکمیلی پیرامون این کشف گفته است که طرح برخورد با فروشندگان دارو در فضای مجازی در دستور کار قرار دارد.
این کشفیات در حوزه دارو در حالی است که بیماران در ایران به واسطه کمبود و گرانی دارو با مشکلات بسیاری روبرو شدهاند بطوریکه معضل کمبود دارو و تجهیزات پزشکی در ایران بارها در ماههای گذشته خبرساز بوده است.
بر همین اساس چهاردهم اردیبهشت ماه رئیس هیأت مدیره صنایع داروهای انسانی از «کاهش موجودی مواد اولیه دارویی» و «افزایش تصاعدی» کمبودهای دارویی در ماههای خرداد و تیر خبر داده بود.
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی نیز گفته است که کمیسیون در مورد معضل کمبود دارو به ابراهیم رئیسی نامه نوشتهاست. در این نامه که ۱۰ اردیبهشت ماه منتشر شد، آمده است که میزان موجودی مواد اولیه دارویی در سطح کارخانهها و شرکتهای تولید کننده دارویی کشور «در پایینترین سطح» خود قرار دارد.
حسینعلی شهریاری در این نامه دولت را «تهدید به ارسال گزارش» به علی خامنهای کرده و گفته بود: وزارت بهداشت از نیاز به حداقل ۱۰۵ هزار میلیارد تومان خبر داده ولی دولت، بودجه ۶۹ هزار میلیارد تومانی تحویل مجلس داد.
اوایل اردیبهشت ماه سال جاری بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت ادعا کرد که کمبود دارو از ۴۰۰ به ۷۰ قلم رسیده است و گفت ذخایر دارویی به هفتاد درصد رسیده است.
این در حالی است که رئیس کمیسیون بهداشت مجلس، ذخیره استراتژیک دارویی کشور را «بسیار پایین» توصیف کرده است.