لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۳۱

آتش‌نشانی تهران: ۳۳ هزار ساختمان ناایمن در پایتخت شناسایی شده است


ساختمان آلومینیوم، تهران
ساختمان آلومینیوم، تهران

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی تهران می‌گوید «۳۳ هزار ساختمان ناایمن» در پایتخت ایران شناسایی شده است. او با بیان این که «مداخله جدی» برای حل مشکلات این ساختمان‌ها ضرورت دارد، از مردم خواست «ایمنی» را در اولویت‌ قرار دهند.

مهدی داوری، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی پایتخت روز پنج‌شنبه ۱۸ فروردین، در جلسه کارگروه هشدار سازمان مدیریت بحران کشور، تأکید کرد که ۱۲۳ ساختمان در «وضعیتی شبیه به ساختمان پلاسکو» قرار دارند و «باید فکری اساسی برای آن شود.» همچنین «۳۶۰ ساختمان» نیز به «مداخله شدید» نیاز دارند و نقش قوه قضاییه در این زمینه «موثر» است.

ساختمان پلاسکو بنایی ۱۷ طبقه در چهارراه استانبول تهران، نخستین آسمان‌خراش ایران و مرکز تولید و فروش پوشاک پایتخت بود. این سازه فلزی در آخرین روز دی‌ ماه ۱۳۹۵ دچار حریق شد و پس از چند ساعت فرو ریخت. پزشکی قانونی مرگ ۲۱ نفر در این حادثه را تایید کرد.

وضعیت ناایمن ساختمان‌ها در تهران در حالی است که کارشناسان و مقامات بارها نسبت به وقوع زلزله احتمالی در این شهر پرجمعیت هشدار داده‌اند.

به گفته مدیرکل بحران استان تهران، شهرستان‌های «ورامین و شهریار» در این استان و همچنین بخش‌های «جنوب و جنوب غرب شهر تهران» در معرض خطر فرونشست قرار دارند.

همچنین اینتل لب، موسسه تحقیقاتی بین‌المللی در زمینه مشاوره اطلاعات، فرونشست زمین در تهران را که در برخی نقاط به سالانه ۲۵ سانتیمتر می‌رسد، یک «بمب ساعتی خاموش» توصیف کرده که جمعیت ۱۳ میلیونی و زیرساخت‌های پایتخت ایران را تهدید می‌کند.

علاوه بر این، محمد آقامیری، نایب رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران نیز گفته است ارتفاع منابع آبی تهران از سطح زمین پایین‌تر رفته و در نتیجه حفره‌های مسیر آبی خالی شده و رطوبت خود را از دست داده‌اند. به گفته او، وقتی سفره زیرزمینی به نقطه ۹۰ درصدی خشکی می‌رسد، خاک به حالت کلوخ درآمده و به راحتی فروریزش اتفاق می‌افتد.

در این حال، شهرداری تهران در آبان سال ۱۴۰۰ از آماده‌سازی زمین‌هایی در این شهر و اطراف پایتخت برای دفن اجساد در «زمان‌های بحران» خبر داده و گفته بود این زمین‌ها برای آن است که «اگر زلزله‌ای آمد و اتفاقی افتاد، دفن به‌سرعت انجام شود و جسدها زمین نماند که باعث بیماری شود.»

جلال بهرامی گفته بود یک قطعه زمین ۱۳ هکتاری در بخش جنوبی تهران برای دفن اجساد زلزله احتمالی آماده شده، و یک زمین ۳۰۰ هکتاری نیز به همین منظور در اطراف تهران در نظر گرفته شده که «اعتبارات» برای آماده‌سازی آن پیش‌بینی شده است.

XS
SM
MD
LG