جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، روز پنجشنبه ٣ آبان گفت آمریکا در پی تغییر حکومت در ایران نیست.
این مقام ارشد دولت بایدن گفت: «بر این باور نیستیم که ایالات متحده سابقه خوبی در زمینه طراحی سیاستی به منظور تلاش برای تغییر رژیم داشته باشد.»
ساعاتی پیش از این، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، بر «هماهنگی نزدیک» آمریکا با اسرائیل برای جلوگیری از «تعرضهای بیشتر» حکومت ایران تاکید کرد.
بلینکن افزود که آمریکا در همکاری با شرکایش «به شکل مستقیم یا غیرمستقیم» به تهران پیام داده که حملات بیشتر به اسرائیل «عواقب عمیق منفی» برای منافع ایران در پی خواهد داشت.
او که در روزهای گذشته به اسرائیل سفر کرده بود، روز پنجشنبه پس از دیدار با مقامهای ارشد قطر تاکید کرد که تشدید تنشها «به نفع هیچکس نیست.»
اظهارات دیپلمات ارشد آمریکا در میانه تهدیدهای مکرر مقامات ارشد اسرائیل مبنی بر قطعیبودن پاسخ این کشور به حمله موشکی ۱۰ جمهوری اسلامی به اسرائیل گفته شد.
شلیک بیش از ۱۸۰ فروند موشک بالستیک به اسرائیل توسط حکومت ایران در روز ۱۰ مهر در حالی انجام شد که این حکومت در ۲۵ فروردین نیز ۳۲۰ پرتابه اعم از پهپادهای انتحاری و موشکهای بالستیک و کروز به اسرائیل شلیک کرده بود.
- لبنان
وزیر امور خارجه آمریکا در بخش دیگری از سخنانش در ارتباط با جنگ میان اسرائیل و حزبالله گفت ایالات متحده نمیخواهد عملیات اسرائیل در لبنان طولانیمدت شود.
به گفته بلینکن، اسرائیل باید گامهای لازم برای جلوگیری از آسیبدیدن غیرنظامیان و به خطر افتادن صلحبانان سازمان ملل و همچنین نیروهای مسلح لبنان را بردارد.
او افزود که آمریکا به صورت فشرده در تلاش برای یافتن راهحلی دیپلماتیک به منظور بازگشت غیرنظامیان اسرائیلی و لبنانی به منازل خود در مناطق مرزی دو کشور است.
همزمان با تلاشهای دیپلماتیک آمریکا، فرانسه نیز اقدام به برگزاری کنفرانسی برای جمعآوری کمک به لبنان کرد.
به گزارش رویترز، در این کنفرانس ١ میلیارد دلار کمک برای لبنان جمعآوری شد که ۲۰۰ میلیون دلار آن به ارتش و ۸۰۰ میلیون دلار دیگر آن به کمکهای انساندوستانه اختصاص داده خواهد شد.
امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، با تاکید بر لزوم برقراری آتشبس گفت ادامه آسیبدیدن غیرنظامیان و تخریب لبنان به پایان تروریسم و تامین امنیت برای همه منجر نخواهد شد.
حزبالله لبنان از فردای حمله تروریستی ۱۵ مهر ۱۴۰۲ به طور یکجانبه حملات راکتی و پهپادی خود به شمال اسرائیل را آغاز کرد.
اسرائیل هم در واکنش با انجام حملات شدید علیه مواضع این گروه در لبنان و سوریه، علاوه بر کشتن صدها تن از اعضای این گروه مورد حمایت حکومت ایران، رهبر و فرماندهان ارشد نظامی این گروه از جمله حسن نصرالله، فواد شکر، ابراهیم عقیل، و هاشم صفیالدین، را از پا در آورده است.
اسرائیل همزمان با حملات هوایی سنگین به مواضع حزبالله در جنوب لبنان، حومه جنوبی بیروت، و دره بقاع، اقدام به اعزام نیروهای زمینی خود به بخشهای از جنوب لبنان کرده است.
تاکنون چندین کشور، از جمله ایالات متحده، اسرائیل، آلمان، صربستان، لیتوانی، استونی، لتونی، و استرالیا کلیت حزبالله را به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده است.
شناسایی کلیت حزبالله لبنان به عنوان یک سازمان تروریستی به مفهوم تفاوت قائل نشدن میان شاخه سیاسی با شاخه نظامی آن حزب و تروریست شناختن هر دو شاخه حزبالله است.