سازمان دیدبان حقوق بشر سوریه روز سه شنبه اول آبان در گزارشی اعلام کرد که ازابتدای سال ۲۰۲۴ میلادی تاکنون ۱۲۱ حمله اسرائیل به این کشور را ثبت کرده است که در نتیجه آن، بیش از ۲۰۰ تن از اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و شبه نظامیان عضو گروه های نیابتی تهران کشته شدند.
این سازمان که دفتر آن در لندن قرار دارد، نوشت که از ۱۲۱ حمله در سال جاری میلادی، ۹۸ حمله هوایی بوده و بقیه مربوط به حملات موشکی توسط نیروهای زمینی اسرائیل بوده است که به دنبال آن، چندین موضع در سوریه هدف قرار گرفت و بیش از ۲۰۰ هدف از جمله ساختمانها، انبارهای تسلیحات و مهمات، مقرهای فرماندهی و وسایل نقلیه منهدم شدند.
به گفته دیدبان حقوق بشر سوریه، در این حملات ۲۹۵ تن کشته شده و ۱۸۱ تن دیگر زخمی شدند.
دیدبان حقوق بشر سوریه: ۲۵ تن از کشته شدگان، ایرانی و از اعضای سپاه پاسداران بوده اند.
بر اساس این گزارش، ۲۵ تن از کشته شدگان، ایرانی و از اعضای سپاه پاسداران بوده اند.
در سالیان اخیر شماری از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سوریه در حملاتی که به اسرائیل نسبت داده شده است کشته شده اند.
در فهرست دیدبان حقوق بشر، سایر کشته شدگان عبارت از ۵۰ عضو حزب الله لبنان، ۲۸ تبعه عراقی، ۷۵ شبه نظامی سوری تحت حمایت جمهوری اسلامی، ۲۴ شبه نظامی غیر سوری تحت حمایت تهران، ۵۶ سرباز ارتش سوریه و یک شخص ناشناس در نزدیکی میدان "المعلم" در القنیطره در بلندی های جولان هستند.
دیدبان حقوق بشر سوریه اشاره کرد که در پی این حملات، ۴۲ غیرنظامی از جمله یک پزشک یمنی و همسر و سه فرزندش، دو کودک و ۹ زن کشته و نزدیک به ۵۳ غیرنظامی دیگر زخمی شدند.
این گزارش می گوید: در یکی از این حملات، براء القاترجی، تاجر برجسته نزدیک به ایرانیان و پسر عمویش کشته شدند.
سازمان دیدبان حقوق بشر سوریه روز دوشنبه ۳۰ مهر به نقل از منابع خود در استان دیرالزور نوشت که که شبهنظامیان وابسته به جمهوری اسلامی ایران به دلایل امنیتی در حال کاهش حضور عمومی خود در شهر البوکمال در حومه شرقی این استان و مناطق نزدیک مرز سوریه و عراق هستند.
به نوشته وبسایت این سازمان، بسیاری از مقرها در مناطق امنیتی از نیروهای خارجی تخلیه شدهاند و نگهبانی آنها برعهده نیروهای محلی دیرالزور است.
بر اساس این گزارش، شهر البوکمال همچنین شاهد کاهش چشمگیر حضور نیروهای خارجی و فعالیت گشتها و ایستهای بازرسی آنها است که تحت نظارت اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و لشکر فاطمیون که از سوی جمهوری اسلامی تشکیل شد، قرار داشتند.
به گفته این منابع، نیروهای مستقر در برخی از ایست بازرسی ها بهویژه در ورودی شهر السویه و انتهای این شهر جای خود را به نیروهای محلی دادهاند. همزمان، شبهنظامیان خارجی از ترس حملات هوایی به محمولههای جدید، مقادیر زیادی سلاح را در انبارهای نقاط مختلف استان دیرالزور توزیع کرده اند.
منابع دیدبان حقوق بشر سوریه همچنین تأیید کردند که فرماندهان نیروهای خارجی، منطقه را ترک کرده و برای مدیریت عملیات از راه دور به عراق حرکت کرده اند.
این گزارش همچنین حاکی از آن است که به رغم تلاش برای عضوگیری از مردم، بسیاری از دورههای نظامی به دلیل امتناع رهبران محلی از شرکت در آنها به دلیل هراس از بمباران لغو شده اند.