لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۰۰

ایالات متحده خواستار رای‌گیری در شورای امنیت بر سر قطعنامه حمایت از آتش‌بس در غزه شد


ایالات متحده روز یکشنبه، ۲۰ خرداد، اعلام کرد که از شورای امنیت سازمان ملل خواسته است بر سر پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی خود در حمایت از طرح «آتش‌بس فوری با آزادی گروگان‌ها» بین اسرائیل و حماس رأی‌گیری کند.

خبرگزاری فرانسه، به نقل از منابع دیپلماتیک گفت رای‌گیری بر سر این قطعنامه برای روز دوشنبه، ۲۱ خرداد، برنامه‌ریزی شده، اما هنوز توسط کره جنوبی که ریاست شورای امنیت در ماه ژوئن را بر عهده دارد، تایید نشده است.

نیت ایوانز، سخنگوی نمایندگی آمریکا در سازمان ملل، بدون اشاره به تاریخ رأی‌گیری، گفت: «امروز، ایالات متحده از شورای امنیت خواست تا برای رأی‌گیری اقدام کند... از پیشنهاد روی میز حمایت کند.»

ایوانز گفت: «اعضای شورا نباید اجازه دهند این فرصت از دست برود و باید یک صدا در حمایت از این توافق صحبت کنند.»

جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، از روز جمعه یازدهم خرداد، با ارائه یک طرح سه مرحله‌ای تلاش جدیدی را برای برقراری آتش‌بس و تضمین آزادی گروگان‌ها آغاز کرد.

بر اساس این پیشنهاد، اسرائیل از مراکز پر جمعیت غزه خارج می‌شود و حماس گروگان‌ها را آزاد می‌کند. آتش‌بس در مرحله اول شش هفته طول خواهد کشید و سپس در حالی که برای پایان دائمی درگیری مذاکره می‌شود، تمدید خواهد شد.

ایالات متحده مسئولیت اصلی پذیرش این پیشنهاد را بر عهده حماس می‌گذارد و به طور خاص از این گروه مورد حمایت حکومت ایران می‌خواهد که نسخه نهایی متن پیش‌نویس را بپذیرد.

این نسخه که روز یکشنبه در بین کشورهای عضو توزیع شد و خبرگزاری فرانسه آن را مشاهده کرده از پیشنهاد جدید آتش‌بس «استقبال» می‌کند و در عین حال خلاف نسخه‌های قبلی بیان می‌کند که اسرائیل قبلاً آن را پذیرفته است.

پیش‌نویس قطعنامه از «حماس می‌خواهد که آن را بپذیرد و از هر دو طرف می‌خواهد که شرایط آن را بدون تاخیر و بدون قید و شرط به طور کامل اجرا کنند.»

طرح جو بایدن شامل «آتش‌بس فوری، کامل و سراسری»، آزادی گروگان‌های ربوده شده توسط حماس، «تبادل زندانیان فلسطینی» و «خروج نیروهای اسرائیلی از مناطق پرجمعیت غزه» است.

این طرح همچنین شامل «توزیع ایمن و موثر کمک‌های بشردوستانه در سراسر نوار غزه برای همه غیرنظامیان فلسطینی است که به آن نیاز دارند.»

به گفته منابع دیپلماتیک، چندین عضو شورای امنیت نسبت به دو نسخه قبلی متن، به ویژه الجزایر و روسیه که دارای حق وتو است، ملاحظات خود را اعلام کردند.

از زمان حمله مرگبار حماس در ۱۵ مهر به اسرائیل و متعاقب آن ضدحمله اسرائیل، شورای امنیت تلاش کرده است تا موضعی واحد اتخاذ کند.

حماس که تحت حمایت حکومت ایران است در این حمله ۱۲۰۰ نفر را کشت و حدود ۲۵۰ نفر را به گروگان گرفت.

ایالات متحده، کانادا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن و اسرائیل از جمله کشورهایی هستند که حماس را یک سازمان تروریستی معرفی کرده‌اند.

XS
SM
MD
LG