برخی از کشورهای خاورمیانه کشتهشدن غیرنظامیان فلسطینی در جریان عملیات ویژه اسرائیل در روز شنبه برای نجات چهار گروگان ربودهشده توسط حماس در جریان حمله تروریستی ۱۵ مهر به جشنواره موسیقی «سوپرنوا» را محکوم کردند.
به گزارش شبکه خبری سیانان، وزارت امور خارجه مصر «با شدیدترین عبارات حملات اسرائیل به اردوگاه نصیرات» را محکوم و اعلام کرد که این حملات «نقض حقوق بشردوستانه بینالمللی» است.
وزارت امور خارجه لبنان «قتلعام اسرائیل در اردوگاه نصیرات» را محکوم کرد. به گزارش آژانس خبری ملی لبنان در روز یکشنبه، این وزارتخانه اعلام کرد که عملیات روز شنبه «نقض جدی و آشکار حقوق بشردوستانه بینالمللی» است و از جامعه بینالمللی و سازمان ملل خواست تا «فورا و قاطعانه برای متوقف کردن این قتلعامها و حملات اقدام کنند.»
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، ناصر کنعانی روز شنبه «به شدت جنایات شنیع» در اردوگاه پناهندگان نصیرات را محکوم کرد. این بیانیه در حساب رسمی وزارت خارجه در شبکه اجتماعی ایکس منتشر شد.
وزارت امور خارجه کویت هم روز یکشنبه اعلام کرد که این حمله «نقض آشکار قوانین بینالمللی و حقوق بشر دوستانه بینالمللی» است. این وزارتخانه از جامعه بینالمللی و شورای امنیت سازمان ملل خواست تا آنچه را که «تجاوز اسرائیل به فلسطینیان» نامید، متوقف کنند و بر ضرورت ارائه کمکهای بشردوستانه و حفاظت از مردم غزه تأکید کرد.
وزارت بهداشت حماس در غزه مدعی است که در این حمله ۲۷۴ فلسطینی کشته شدند. ارتش اسرائیل اما این آمار را رد کرده و اعلام کرد که تعداد تلفات زیر ۱۰۰ نفر بوده است.
بخش فارسی صدای آمریکا امکان راستیآزمایی و تایید آمار و ارقام ارائهشده توسط حماس را ندارد.
در بیانیه پلیس اسرائیل اعلام شد که یک فرمانده نیروهای ویژه اسرائیل نیز در جریان این عملیات کشته شد.
- کاخ سفید
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، روز شنبه در مصاحبهای با شبکه سیانان گفت که شماری از فلسطینیها در این درگیری دچار رنج و عذاب شدیدی هستند.
به گفته او، حماس به شکلی عمل میکند که مردم را در «خط آتش» قرار داده و گروگانها را در قلب مناطق شلوغ غیرنظامی نگه میدارد.
سالیوان افزود که حماس تاسیسات نظامی خود را در این مناطق شلوغ مستقر میکند که باعث تشدید وضعیت میشود.
در جریان حمله تروریستی ۱۵ مهر شبهنظامیان فلسطینی به جنوب اسرائیل، ۱۲۰۰ تن عمدتا غیرنظامی از جمله زنان، کودکان، و سالمندان به قتل رسیدند و ۲۵۳ تن دیگر به عنوان گروگان به نوار غزه برده شدند. در حال حاضر، بیش از ١۰۰ تن از گروگانها همچنان در دست شبهنظامیان فلسطینی اسیر هستند.
حماس از سوی ایالات متحده، اسرائیل، اتحادیه اروپا، بریتانیا، کانادا، ژاپن و شمار دیگری از کشورهای جهان به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته میشود.