لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۱۵

استاد ایرانی دانشگاه جانز هاپکینز: جامعه علمی باید از حق دفاع کند


امیر منبع‌چی
امیر منبع‌چی

صد‌ روز از آغاز اعتراضات سراسری در ایران می‌گذرد و در این مدت ایرانی‌های خارج از کشور نیز به نوبه خود تلاش کرده‌اند تا سهمی در این جنبش داشته باشند.

امیر منبع‌چی، استاد دانشگاه جانز هاپکینز به صدای آمریکا می‌گوید هر روز ایمیل‌های زیادی از دانشجویان ایرانی دریافت می‌کند که تمایل زیادی برای ترک کشور دارند.

او افزود هرچند به تنهایی ابزار و منابع لازم برای کمک به همه را ندارد، جامعه علمی در کل می‌تواند کمک کند. امیر منبع‌چی از جامعه علمی درخواست کرد که «از حق دفاع کند.»

دکتر منبع‌چی، چندی پیش هنگام دریافت جایزه‌ای که به او داده شد با پخش نسخه انگلیسی ترانه «برای» از رعنا منصور روی صحنه رفت.

این جایزه توسط مجله تجاری بالتیمور (BBJ) اعطاء می‌شود و از ۴۰ فرد زیر ۴۰ سال است که دستاوردهای شغلی قابل توجهی داشته‌اند تقدیر می‌کند.

دکتر منبع‌چی به حضار گفت که می‌خواهد جایزه‌اش را به همه زنان، به ویژه زنان ایران، که به طور مسالمت آمیز خواستار حقوق اولیه بشری خود هستند و به جنبش فمینیسم ایران که با شعار «زن، زندگی، آزادی» شناخته شده است تقدیم کند.

امیر منبع‌چی به صدای آمریکا گفت:« هر چند تقدیم این جایزه، به تنهایی، ممکن است اثر چشمگیری نداشته باشد اما اگر هرکس به نوبه خود کاری انجام دهد و گامی کوچک بردارد می‌توان به صورت جمعی گامی بزرگ در راستای بهبود جامعه دست یافت.»

او گفت تلاش می‌کند به نوبه خود افرادی را که در مورد خیزش مردم ایران آگاهی زیادی ندارند در این رابطه آگاه کند.

دکتر منبع‌چی افزود :«امیدوار هستم اگر سال‌ها بعد به این دوران نگاه ‌کنیم، بتوانیم احساس آسودگی کنیم چرا که برای دستیابی به عدالت و ایستادن در سمت درست تاریخ تلاش کرده‌ایم.»

امیر منبع‌چی، کتاب علمی تازه منتشرشده خود در مورد استفاده از سونوگرافی در جراحی مغز و اعصاب را نیز به جنبش «زن، زندگی، آزادی» تقدیم کرد.

او در آغاز کتاب به مهسا امینی، به زنی که با ترس در اوج پاندمی کرونا به رغم عدم اجازه خروج همسر زادگاهش را ترک کرد تا از خشونت خانگی و قوانین ضدزن بگریزد و به همه زنان و مردانی که برای داشتن جامعه‌ای عادلانه‌تر مبارزه می‌کنند ادای دین کرده است.

XS
SM
MD
LG