لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۲۲

پهلوگیری ناوهای ایرانی در آفریقای جنوبی؛ تلاش جمهوری اسلامی برای حضور نظامی در آبهای آزاد


ناو مکران یکی از ناوهای جمهوری اسلامی است که چندی پیش گزارش شد به سمت آمریکای لاتین حرکت کرده است.
ناو مکران یکی از ناوهای جمهوری اسلامی است که چندی پیش گزارش شد به سمت آمریکای لاتین حرکت کرده است.

تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهند دو ناو ایرانی که اخیرا تصاویر پهلوگیری‌شان در بندر ریودوژانیروی برزیل خبرساز شده بود حالا و در ادامه تلاش جمهوری اسلامی برای گسترش حضور نظامی در آبهای آزاد، در آفریقای جنوبی پهلو گرفته‌اند.

این دو ناو متعلق به نیروی دریایی ایران با نام‌های مکران و دنا پس از آن که موفق نشدند از کانال پاناما عبور کنند در تاریخ چهارم آوریل در راه بازگشت از آمریکای جنوبی و پس از عبور از اقیانوس اطلس در یک بندر در آفریقای جنوبی مشاهده شده‌اند.

این دو کشتی که از سال گذشته در یک تور جهانی بودند، از ایران از طریق اقیانوس هند، دریای چین جنوبی، به اقیانوس اطلس رفتند و در اوایل ژانویه به سواحل آمریکای جنوبی رسیدند.

ماه گذشته، رسانه های دولتی ایران اعلام کردند که روابط اقتصادی گسترده‌ای را با آفریقای جنوبی شامل برنامه‌هایی برای افتتاح دفتر توسعه اقتصادی آغاز خواهند کرد.

این دومین بار در دو سال گذشته است که ناو مکران به ماموریتی علنی اعزام می‌شود. در سال ۲۰۲۱ هم این ناو به همراه ناو سهند پس از حرکت به سمت جنوب آفریقا به دریای بالتیک اعزام شد.

این کشتی‌ها در ماه فوریه و با وجود اعتراض دولت ایالات متحده به بندر ریودوژانیرو برزیل رفتند.

بنا بر اظهارات فرمانده نیروی دریایی ارتش، دریادار شهرام ایرانی ، جمهوری اسلامی قصد دارد تا در تمام تنگه‌های مهم جهان حضور داشته باشد و سه فرماندهی را با نام‌های فرماندهی اقیانوس آرام، فرماندهی اقیانوس هند و اطلس را تشکیل داده‌ است.

خردادماه سال ۱۴۰۰ نیز نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد که در حال رصد دقیق یک ناو جنگی ایرانی و کشتی اسکورت است که به نظر می‌رسد قرار است از طریق اقیانوس اطلس عازم ونزوئلا شود.

پایگاه خبری «پولیتیکو» نیز در آن زمان در گزارشی به نقل از منابع دولتی آمریکا نوشت که «هدف ایران از ارسال شناورها به سمت نیمکره غربی همچون محموله‌های آن‌ها، همچنان یک معما است و حضور کشتی های جنگی ایرانی در حیاط خلوت آمریکا چالشی برای اقتدار ایالات متحده در منطقه است.»

پیش‌تر و همزمان با آغاز بحران در بخش پالایش نفت ونزوئلا ، ایران چندین تانکر سوخت برای جبران کمبود بنزین، به این کشور ارسال کرد دولت ونزوئلا نیز در عوض مقادیری پول نقد و طلای مورد نیاز تهران را تأمین کرد. اخیرا هم جمهوری اسلامی تعهد کرده تا بزرگترین پالایشگاه نفت ونزوئلا را نوسازی کند.

XS
SM
MD
LG