لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۳۷

آغاز مانور مشترک دریایی چین، ایران، و روسیه در دریای عمان


ناو دریایی ایران (آرشیو)
ناو دریایی ایران (آرشیو)

مانور مشترک دریایی پنج روزه مشترک چین، روسیه، و ایران روز چهارشنبه ۲۴ اسفند در دریای عمان آغاز شد.

این مانور مشترک تا روز یکشنبه، ۲۸ اسفند، ادامه خواهد داشت.

وزارت دفاع چین هدف از این رزمایش مشترک را توسعه همکاری‌ها میان نیروهای دریایی سه کشور و همچنین به نمایش گذاشتن توانایی آنها در تامین امنیت دریایی ذکر کرده است.

رسانه های داخلی ایران از حضور نیروی دریایی و ارتش و سپاه پاسداران در این مانور مشترک با عنوان «کمربند امنیتی دریایی ۲۰۲۳» خبر داده‌اند.

کشورهای ایران، چین، و روسیه دو بار دیگر هم مانور مشترک دریایی برگزار کرده‌اند. آخرین بار این سه کشور زمستان سال گذشته در رزمایشی مرکب به نام «کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۲» در شمال اقیانوس هند شرکت کردند.

به باور برخی کارشناسان، این مانور فراتر از یک تمرین نظامی و در صدد تاثیرگذاری بر تنش‌های بین المللی این سه کشور و ارسال پیام به آمریکا و متحدانش در منطقه است.

این در حالی است که هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید، مانور دریایی مشترک اخیر میان چین، ایران و روسیه را امری عادی دانست. جان کربی روز چهارشنبه تصریح کرد: «این نخستین باری نیست که روسیه و چین در رزمایشی مشترک شرکت می‌کنند.»

این مقام کاخ سفید اضافه کرد: «آمریکا و کشورهای دیگر نیز همواره در حال برگزاری تمرینات آموزشی هستند.»

هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید خاطرنشان کرد «واشنگتن برای حصول اطمینان از امنیت منافع خود و متحدانش در منطقه، مانور مشترک دریایی چین، روسیه و ایران را زیر نظر خواهد داشت.»

همزمان روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی، توسعه همکاری ها میان چین، ایران، و روسیه را برای منافع آمریکا در خاورمیانه چالش‌برانگیز خواند.

برگزاری این رزمایش در حالی است که ادامه حمایت اقتصادی چین از روسیه پس از تجاوز مسکو به اوکراین، موجب افزایش تنش‌ها میان آمریکا و چین شده است.

در حالی که آمریکا گام‌هایی برای بهبود روابط میان اسرائیل و کشورهای عربی از جمله عربستان سعودی برداشته، چین به تلاش‌هایش برای تثبیت حضور در آسیا افزوده است.

پکن به تازگی با میانجیگری میان ایران و عربستان سعودی برای ازسرگیری مذاکرات، نقش خود را در معادلات سیاسی خاورمیانه پررنگ‌تر کرده است.

این مطلب با استفاده از گزارش رویترز،‌ اسوشیتدپرس، و رسانه‌های ایران تهیه شده است

XS
SM
MD
LG