سایتهای خبری دانشگاهی ایران از تعلیق دکتر زهرا احمدی نژاد، استاد گروه بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران، توسط رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران به علت «امضا کردن چند بیانیه» خبر دادند.
وبسایت «مدرسینپرس»، تارنمای انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها، روز یکشنبه ۷ آبان اعلام کرد حراست دانشگاه علوم پزشکی تهران دکتر زهرا احمدینژاد را به «ارتکاب اعمال خلاف مصالح کشور و تشویش اذهان با انتشار بیانیههایی با عناوین مختلف» متهم کرده است.
به گزارش این وبسایت خبری حکم تعلیق دکتر زهرا احمدینژاد به دنبال ارسال نامه هیات بدوی اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران که در آن به شکایت حراست دانشگاه از ایشان مبنی بر «ارتکاب اعمال خلاف مصالح کشور و تشویش اذهان با انتشار بیانیههایی با عناوین مختلف» اشاره شده صادر شده است.
در تفهیم اتهام به ایشان امضای شش نامه و بیانیه، از جمله «بیانیه اعضای هیات علمی دانشگاه در حمایت از اساتید دانشگاه صنعتی شریف، نامه اعضای هیات علمی دانشگاه در حمایت از اعتراضات قانونی دانشجویان ، بیانیه در خصوص نصیحت به مسئولین دانشگاه به برخورد مسالمت آمیز با دانشجویان دندانپزشکی و پرهیز از اخراج یا تعلیق دانشجویان معترض و اعتراض به حملات شیمیایی زنجیرهای سازمانیافته به مدارس دخترانه»، از موارد اتهامی برشمرده شده است.
با بر این گزارش، این استاد دانشگاه با رد این اتهامات «امضای بیانیه و نامه و انتشار دیدگاه عضو هیات علمی» را «حق آزادی بیان تصریح شده در قانون اساسی و از مفاد تصریح شده در منشور حقوق شهروندی» برشمرد.
همچنین هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر ایران، روز یکشنبه با انتشار همین خبر گزارش داد که تاکنون دستکم ۳۸ تن از استادان منتقد دانشگاه های مختلف کشور از اواخر تیر تاکنون «از تدریس کنار گذاشته شده و یا با محدودیتهایی مواجه شدهاند.»
این در حال است که یک نماینده مجلس یازدهم با انتقاد از اخراج، تعلیق، و برکناری گسترده مدیران مدارس گفت «خالص سازی» در این دوره، از دانشگاهها تا آموزش و پرورش و دستگاههای اجرایی، به شدت ادامه دارد.
محسن برهانی، استاد تعلیق شده دانشگاه تهران، هم چندی پیش گفته بود دولت ابراهیم رئیسی از روزها قبل از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد و آغاز اعتراضات سراسری، برای محدودکردن دانشگاهها و اخراج اساتید برنامهریزی کرده بود.
جمهوری اسلامی در چند ماه گذشته و پس از اعتراضات سراسری که در دانشگاههای ایران نیز جریان داشت، با تفتیش عقاید استادان غیرهمسو با سیاستهای خود و چهرههای حامی اعتراضات را از دانشگاه حذف کرده است.
پیش از این، دهها چهره دانشگاهی خارج از کشور به روند اخراج استادان اعتراض کرده و این اقدام جمهوری اسلامی را ادامه روند چهار دهه فشار و سرکوب در محیطهای آموزشی ایران قلمداد کردهاند.
روزنامه اعتماد پیشتر با اعلام این که در سال تحصیلی جدید هزاران استاد از دانشگاه آزاد اخراج شدهاند، گزارش داد که «دانشجویان ترم اول یا دوم مقطع دکتری» این دانشگاه جایگزین آنها شدهاند.
ژینوس تقیزاده، هنرمند چندرسانهای، در گفتوگو با صدای آمریکا با تأکید بر اینکه تلاش حکومت جمهوری اسلامی برای «پادگانی کردن دانشگاهها» سالها است ادامه دارد، به صدای آمریکا گفته بود که استادان درخشانی بعد از انقلاب فرهنگی حذف شدند و این موج در دورههای مختلف تکرار شده است.