لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۳۴

انتقال اجباری یک دانشجو، تعلیق یک استاد دانشگاه؛ فشار بر دانشگاهیان در ایران ادامه دارد


یکی از تجمعات دانشجویی - آرشیو
یکی از تجمعات دانشجویی - آرشیو

در ادامه فشارهای جمهوری اسلامی بر دانشجویان معترض و استادان حامی حقوق دانشجویان، حکم تغییر محل تحصیل یک دانشجوی دیگر صادر شده و یکی از استادان دانشگاه بهشتی هم از کار تعلیق شده است.

به گزارش کانال تلگرامی شوراهای صنفی دانشجویان کشور، نیلوفر میرزایی، دانشجوی گرافیک دانشگاه الزهرا، از سوی کمیته مرکزی وزارت علوم به انتقال محل تحصیل به دانشگاه یزد محکوم شده است.

این دانشجوی معترض پس از آنکه در آبان ماه ۱۴۰۱ بازداشت شد به دو نیم‌سال منع موقت از تحصیل محکوم شده بود.

به گزارش سایت مشاوره حقوقی دادبان، مسئولان دانشگاه در تابستان سال جاری به رغم گذشت دوران ممنوعیت تحصیلی نیلوفر میرزایی همچنان از ورود او به دانشگاه جلوگیری کرده و به او گفته بودند صلاحیت بازگشت به دانشگاه و تحصیل را ندارد.

برپایه فایل صوتی منتشرشده در کانال تلگرامی شوراهای صنفی دانشجویان کشور، مسئولان دانشگاه الزهرا از ارائه حکم انتقال اجباری او به دانشگاه یزد هم خودداری کرده‌اند.

شوراهای صنفی دانشجویان کشور همچنین با اشاره به تداوم «فرایند خالص‌سازی دانشگاه‌ها از اساتید غیرهمسو» با حکومت، از تعلیق یدالله دادگر، استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه بهشتی و از حامیان دانشجویان معترض، خبر داده است.

بنا بر این گزارش، این استاد تعلیقی از جمله اساتیدی بوده که در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در نامه‌ای سرگشاده به ریاست دانشگاه بهشتی از دانشجویان اعلام حمایت کرده بود.

به گزارش این تشکل صنفی، گروه اقتصاد دانشگاه بهشتی بدون ارائه هیچگونه توضیحی تمام واحدهای درسی متعلق به یدالله دادگر را حذف کرده‌اند

در روزهای گذشته دستکم سه تن از اساتید منتقد و حامی دانشجویان معترض از کار برکنار شدند.

مسئولان دانشگاه هیچگونه توضیحی درباره اخراج مسعود علیا و فرشته حسینی‌شکیب، استادان دانشگاه هنر، و پریسا پورمحمدی، استاد باستان‌شناسی دانشگاه شیراز، ارائه نکرده‌اند.

به گفته محسن برهانی، استاد تعلیق شده دانشگاه تهران، دولت ابراهیم رئیسی از روزها قبل از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد و آغاز اعتراضات سراسری، برای محدودکردن دانشگاه‌ها و اخراج اساتید برنامه‌ریزی کرده بود.

این استاد حقوق روز ۵ مهر به روزنامه اعتماد گفت که یک ماه پس از استقرار دولت رئیسی، مصوبه برخورد با استادان منتقد ابلاغ شد.

رسانه‌ها و مقام‌های حکومت جمهوری اسلامی ضمن طرح ادعاهایی، از جمله در مورد پایان قرارداد همکاری اساتید، از اخراج آنان دفاع کرده‌ و گفته‌اند که این اقدامات، قانونی بوده‌اند.

کاظم علمداری، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه، اخراج گسترده اساتید را ناشی از وحشت جمهوری اسلامی از آگاهی مردم می‌داند.

کاظم علمداری: بازنشستگان در ایران برای معیشت خود تظاهرات می‌کنند
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:07:56 0:00
XS
SM
MD
LG