کمیته حمایت از روزنامهنگاران روز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت، از جمهوری اسلامی خواست تا فورا شیرین سعیدی، روزنامهنگار اقتصادی را از زندان آزاد کند.
این کمیته در بیانیه خود از مقامات حکومت ایران خواست تا ضمن لغو تمامی اتهامات علیه این روزنامهنگار، زندانی کردن اهالی مطبوعات به دلیل انجام وظایف رسانهای را متوقف کند.
شیرین سعیدی در سوم آذرماه ۱۳۹۲ به اتهام «تبانی و اجتماع علیه امنیت ملی» بازداشت شد.
بر اساس گزارشهای خبری و به گفته یک منبع آگاه، او توسط ابولقاسم صلواتی، قاضی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، در تاریخ ۱۰ اردیبهشت به پنج سال زندان محکوم شده است.
این منبع آگاه به شرط عدم افشای نام خود به دلیل نگرانی از برخورد جمهوری اسلامی، در گفتوگو با کمیته حمایت از روزنامهنگاران این خبر را تأیید کرد. به گفته او، شیرین سعیدی پس از صدور حکم زندان، درخواست تجدید نظر کرده و امیدوار است که محکومیتش در دادگاه تجدید نظر کاهش یابد.
کارلوس مارتینز دلا سرنا، مدیر برنامه کمیته حمایت از روزنامهنگاران در نیویورک، میگوید: «مقامات ایرانی باید بلافاصله و بدون قید و شرط، شیرین سعیدی را آزاد کنند و از حبس خودسرانه اهالی رسانه دست بردارند.»
او در ادامه میافزود که «عدم شفافیت در مورد دستگیری شیرین سعیدی و بازداشت طولانی مدت وی، بار دیگر نشان میدهد که رژیم ایران بدون نگرانی از هیچ عواقبی علیه رسانهها عمل میکند.»
شیرین سعیدی در تابستان ۱۴۰۱ در یک کارگاه بینالمللی روزنامهنگاری در ژوهانسبورگ، آفریقای جنوبی شرکت کرد و پس از آن برای شرکت در برنامهای مشابه، پیش از بازگشت به تهران به لبنان رفت.
به گفته این منبع آگاه، مقامات جمهوری اسلامی با ماهیت این کارگاههای بینالمللی روزنامهنگاری مخالف هستند.
کمیته حمایت از روزنامهنگاران با ارسال ایمیل به دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد در نیویورک، خواستار اظهارنظر درباره بازداشت و حکم زندان شیرین سعیدی شد ولی پاسخی دریافت نکرد.
علاوه بر پرونده شیرین سعیدی، اخیرا چند پرونده دیگر علیه روزنامهنگاران و اهالی رسانه در ایران مطرح شده است.
بهنام صمدی، مرضیه محمودی، عسل داداشلو، هادی کساییزاده، و محمد پارسی، از جمله این روزنامهنگاران ایرانی هستند.