اعتراضات معیشتی در روز پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت با اعتصاب کارگران در استانهای خوزستان و کرمان ادامه یافت. یک مقام صنفی بازنشستگان با اشاره به اعتصابات پیش از انقلاب ۵۷، بر نقش «شورای اعتصابات» در مطالبهگری تأکید کرده است.
بنا بر گزارشها، کارگران شرکت کاغذ پارس هفتتپه روز پنجشنبه در اعتراض به تأمین نشدن مطالبات خود از کار دست کشیدند و اعتصاب کردند.
این کارگران در اعتراض به «دستمزدهای نازل، عدم تبدیل وضعیت، ساعات طولانی کار دو شیفته و بدون استراحت، و نداشتن مرخصی» و همچنین «نداشتن بیمه» از کار دست کشیدهاند.
علاوه بر این، کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راهآهن دورود - کرمان، روز پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت اعتصاب کردند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران گزارش داده است که سنوات این کارگران از سال ۹۲ تاکنون پرداخت نشده است.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، حسن صادقی، معاون دبیرکل خانه کارگر، با اشاره به «رخوت جامعه کارگری» در مواردی مثل انتخابات مجلس گفت که اگر تشکلها «جدی» بودند، «جامعه در جریان انتخاباتها از ما عبور نمیکرد.»
نصرالله دریابیگی، نایب رئیس کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی، نیز با اشاره به «شورای اعتصابات» با تأیید روحالله خمینی رهبر انقلاب ۵۷، این شورا را «ستون فقرات مطالبهگری در حوزه کارگری» نامید که به «تدوین قانون کار جدید» منجر شد.
دریابیگی با تأکید «فرمالیته و نمادین» بودن تشکلها، به مصوبه شورای عالی کار در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد که به گفته او در آن «نه رضایت خدا و نه رضایت خلق خدا وجود نداشت.»
ستار رحمانی، فعال کارگری، پیش از این به صدای آمریکا گفته است که اعتصابات هم از نظر اقتصادی و هم سیاسی به جمهوری اسلامی ضربه میزند و همزمانی اعتصابات با اعتراضات دیگر، موثرتر است.
او تأکید کرده است که پیوستن تعداد بیشتر کارگران به اعتصابات بهویژه در بخش نفت، جمهوری اسلامی را در شرایط دشوارتری قرار خواهد داد.