فشار بر کارگران بازداشتشده ادامه دارد و به گفته وکیل یکی از آنها، قوه قضاییه ادعا کرده که نهاد امنیتی «خودسرانه» درباره آنها در صداوسیما «مستند» پخش کرده است؛ این در حالی است که بازداشت کارگران توسط نهادهای تحت امر علی خامنهای صورت میگیرد.
منابع خبری گزارش دادهاند که درمان داوود رضوی، فعال کارگری زندانی، با وجود درمان «با هزینه شخصی» در آزمایشهای او به طور مستمر «لکههای خون» دیده میشود. همچنین، خانواده حسن سعیدی، کنشگر زندانی برای صدور وثیقه «بلاتکلیف» هستند.
با وجود بازداشت کنشگران صنفی و فشار بر کارگران، اعتراضات کارگری ادامه دارد و به گفته روزبه بوالهری، علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی «تحت فشار میلیونها کارگر قرار دارد» و گزارشهای نهادهای امنیتی «از اعتصابها و اعتراضاتی که ممکن است حتی در رسانهها راه پیدا نکنند»، به او میرسد.
به گفته او، کارگران معترض توسط نهادهای منسوب به علی خامنهای «بازداشت و زندانی میشوند» و «اتهاماتی که به آنها زده میشود، به چند سال زندان منجر میشود.»
اظهارات وکیل چند تن از کارگران زندانی، این مسئله را تأیید میکند. به گفته حسین تاج، دادگاه تجدیدنظر حکم شش سال زندان را برای رضا شهابی و حسن سعیدی «عینا» تأیید کرده که «پنج سال» آن اجرایی است و همچنین حکم «پنج سال» زندان نیز برای کیوان مهتدی نیز در مرحله تجدیدنظر تأیید شده است.
آقای تاج با بیان این که انتشار گزارش وزارت اطلاعات در بخش خبری «۲۰:۳۰» صدا و سیمای جمهوری اسلامی را «خلاف همه اصول قانونی و شرعی» و آن را «در روند رسیدگی» موثر دانست و با اعلام این که درخواست اعاده دادرسی برای این سه فعال زندانی را ثبت خواهد کرد، ابراز امیدواری کرد که این احکام در این مرحله «نقض شود.»
همچنین، صالح نیکبخت، وکیل داوود رضوی با هشدار نسبت به خطر جانی برای موکلش که بیمار است، گفته او در «طول حدود هشت ماه گذشته که با قرار بازداشت در زندان به سر میبرد، دچار بیماری شده» و با «هزینه شخصی» درمان میشود.
او با بیان این که در پی «ارجاع پرونده» داوود رضوی و سندیکای کارکنان شرکت واحد به «شعبه تحت ریاست قاضی صلواتی از گرفتن آن امتناع میکنم»، گفت علت این ارجاع «بر همگان روشن است» و «در این پرونده در شعبه ۱۵ وکیل داوود رضوی نیستم.»
هما خداوردیان، همسر داود رضوی، عضو سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی نیز به وبسایت امتداد گفته وقتی همسرش در زندان تهران بزرگ بازداشت بود، خانواده تلاش کرده «برای مشکلات گوارشی» او «راه حلی پیدا» کند، اما موفق نشده و انتقال این فعال صنفی به بیمارستان طالقانی با «پابند و دستبند» موجب شده «شرایط او به مراتب بدتر از قبل» شود.
با وجود فشارها بر کارگران و فعالان صنفی، اعتراضات معیشتی همچنان در جریان است و روز چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت، بازنشستگان تأمین اجتماعی در اهواز تجمع کردند و شعار «مرگ بر این بردگی» دادند.
همچنین گروهی از معلمان و فرهنگیان بازنشسته در تهران، و نیروهای خدماتی در اصفهان تجمع کردند.
این مطلب با استفاده از گزارش «امتداد» و گزارشهای صدای آمریکا تهیه شده است.