سال جدید تحصیلی در شرایطی در ایران آغاز شده است که با تصمیم جمهوری اسلامی، حضور دانشآموزان ایرانی در مدارس بینالمللی ممنوع شده است.
در این میان، سفارت فرانسه در تهران یک واحد بحران برای حمایت از والدین ایجاد کرده است که در تلاش برای یافتن سریع مدارس برای فرزندان خود هستند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، این اقدام غافلگیرکننده به دنبال تلاش جمهوری اسلامی برای مبارزه با «غربگرایی» صورت میگیرد که محافظهکاران آن را تضعیفکننده ارزشهای انقلاب سال ۱۳۵۷ میدانند.
با این حال، مدارس بینالمللی برای تطبیق خود با شرایط جدید دچار مشکل هستند زیرا قوانین تحمیلی جدید آنها را از داشتن دانشآموزان کافی محروم کرده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه اکنون تنها ۶۰ دانشآموز در مدرسه فرانسوی شمال تهران در مقایسه با ۳۵۹ دانشآموزی که در ابتدای سال تحصیلی ثبت نام کرده بودند، مشغول به تحصیل هستند.
مدرسه آلمانی، از جمله مدارسی که بیش از همه تحت تأثیر این تصمیم قرار گرفت، تنها توانست ۵۰ دانشآموز از ۳۸۰ متقاضی را بپذیرد.
پدر دو دانش آموز ایرانی که تاکنون فقط به مدارس فرانسوی رفتهاند، میگوید: «وضعیت بسیار سختی است»، و در ادامه میافزاید: «ما نمیدانیم با فرزندانمان که ناگهان خود را بدون مدرسه میبینند، چه کنیم.»
به گزارش خبرگزاری تسنیم، ایران دوازده مدرسه بینالمللی از جمله هشت مدرسه در تهران دارد که قبل از اجرایی شدن اقدامات جدید بیش از دو هزار دانشآموز در حال تحصیل داشتند.
به ادعای این خبرگزاری با توجه به قوانین جدید تنها ۱۰ درصد این دانشآموزان مجاز به تحصیل در مدارس بینالمللی هستند.
کتایون رجبی، پیشتر در همین زمینه به صدای آمریکا گفت جمهوری اسلامی قصد دارد تبادلات فرهنگی با غرب را به صفر برساند
بر اساس قوانین وضع شده توسط شورای عالی آموزش و پرورش ایران، تنها اتباع خارجی مقیم ایران و دانشآموزان ایرانی که بخشی از تحصیلات خود را در خارج از کشور گذراندهاند، و برخی از موارد دیگر مجاز به ثبت نام در مدارس بینالمللی هستند.
این قوانین بر دانشآموزان ایرانی که دارای گذرنامههای دیگری نیز هستند، تأثیر می گذارد، زیرا جمهوری اسلامی تابعیت دوگانه را به رسمیت نمیشناسد.
تسنیم گفت که مدارس بین المللی «نقض آشکار» مقررات ایران بودهاند، و در ادامه میگوید: «هیچ یک از کتابهای رسمی مورد تایید وزارت آموزش و پرورش در این مدارس تدریس نمیشود.»
از آنجایی که تلاشها برای تغییر تصمیم جمهوری اسلامی شکست خورده است، سفارت فرانسه در تهران یک واحد بحران برای حمایت از والدین ایجاد کرده است که در تلاش برای یافتن سریع مدارس برای فرزندان خود هستند.
برخی از والدین تصمیم گرفتند فرزندان خود را با برنامه درسی ایرانی به مدارس انگلیسی بفرستند، در حالی که برخی دیگر تصمیم گرفتند به مدرسه خانگی بروند. تعدادی نیز تصمیم گرفتند تا ایران را به مقصد اروپا ترک کنند.
تنش بین تهران و واشنگتن و متحدانش از زمانی که آمریکا مجددا تحریمها علیه ایران را پس از خروج از توافق هستهای اعمال کرد، افزایش یافته است.
انتقاد کشورهای غربی از جمهوری اسلامی پس از کشتهشدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد و آغاز اعتراضات سراسری در ایران افزایش یافته است.
جمهوری اسلامی بدون ارایه سند معتبری از این اعتراضات با عنوان «اغتشاش» تحریک شده توسط دولتهای خارجی نام مییرد.
قوانین جدید درباره مدارس بینالمللی علاوه بر ایجاد مشکلاتی برای دانشآموزان ایرانی و خانوادههای آنها، فرصتهای تبادل فرهنگی با دیگر کشورها را نیز محدود میکند.
یکی از والدین کودکان مدرسه فرانسوی میگوید: «فضای گفتگو بین ایران و فرانسه در حال از بین رفتن است»، و در ادامه میافزاید: «واقعاً مایه شرمساری است زیرا دو کشور چیزهای زیادی برای به اشتراک گذاشتن دارند.»