با پایان جشنهای حکومتی بیست و دوم بهمن ماه، اعتراضهای صنفی معلمان و کارگران در برخی شهرهای ایران از سرگرفته شده است.
شماری از معلمان حقالتدریسی در اعتراض به صادر نشدن احکام استخدامی رسمیشان، با تعطیل کردن کلاسهای درس، مقابل ساختمان وزارت آموزش پرورش در تهران تجمع کردند. آنها در تجمع روز شنبه ۲۳ بهمن، و به رغم حضور پرشمار نیروهای یگان ویژه، با در دست داشتن پلاکاردهایی و سردادن شعار، خواستار صدور احکام استخدامی خود شدند.
این معلمان با وجود گذراندن آزمون جامع معلمی و انجام وظایف یک معلم، با ساعات کاری مشابه و حتی بیشتر، از دریافت حقوق و مزایای رسمی محروم هستند. تعدادی از این معلمان از قبل از سال ۹۱ به صورت حق التدریسی مشغول به خدمت بوده و بر اساس قانون مجلس مشمول استخدام در وزارت آموزش و پرورش هستند و حتی احکام استخدامی آنها در سال ۹۷ به تصویب مجلس رسیده، ولی وزارت آموزش و پرورش احکام استخدامی آنها را صادر نمیکند.
تجمع کنندگان میگویند به رغم سالها سابقه کار، بیش از ماهیانه دو میلیون تومان دریافت نمیکنند.
بر پلاکاردی که در این تجمع دیده میشود حدود ۸۸ هزار معلم حق التدریسی خواهان رسیدگی به مطالبات خود هستند.
بحران معیشت و تورم افسارگسیخته در ایران علاوه بر معلمان، به برگزاری تجمعات کارگران نیز منجر شده است و امروز کارگران سیمان سپاهان اصفهان در اعتراض به وضعیت معیشتی، دستمزدهای پایین و معوقات مزدی وحقوقی خود، راهپیمایی کردند.
این کارگران همچنین خواستار ایجاد امنیت شغلی و بازگشت به کار همکاران اخراجی خود شدند. بر اساس گزارش ایران کارگر، با وجود این که کار در کارخانه های سیمان از مشاغل سخت به شمار میآید، اما این کارگران از حق دریافت سختی کار محروم هستند و مدیران سیمان سپاهان تاکنون تعدادی از کارگران را به صرف اعتراض صنفی اخراج کردهاند.
امروز همچنین جمعی از کارگران بازنشسته مجتمع هفت تپه در اعتراض به نحوه محاسبه سنوات پایان خدمت خود بعد از گذشت یازده ماه از بازنشستگی با بستن مسیر ورودی نیشکر به کارخانه مقابل ساختمان مدیریت تجمع کردند. بنا بر اعلام سایت تلگرامی سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه اگر تا فردا مابقی سنوات آنها پرداخت نشود، مجددا اقدام به بستن درب ورود نیشکر به کارخانه خواهند کرد.