رسانه ملی که در ایران از سالها قبل با ورود شبکههای ماهوارهای، ریزش شدید و بیاعتمادی مخاطب را تجربه کرد، این روزها در بیاعتبارترین دوران خود قرار دارد.
وضعیت به گونهای است که با خداحافظی و یا کنار گذاشتن مجریان و برنامهسازان قدیمی، شاهد افول هرچه بیشتر و حتی قهر کارشناسان و مهمانان سنتی با این مجموعه هستیم.
کار به جایی رسیده که مجری برنامه مناظرهمحور شبکه چهار با انتقاد از نگاه تنگنظرانه در صداوسیما گفت: «این انتقاد واردی است و باید جبران شود.»
به گفته عطا الله بیگدلی: «خیلی از مهمانان به صداوسیما نمیآیند و قهر هستند و مجموعه هنوز موفق به برقراری روابط حسنه با اساتید و کارشناسان نشده است.»
این قهر البته به مجریان قدیمی هم رسیده و با کنارهگیری تعدادی از آنها رئیس سازمان صدا و سیما مجبور به واکنش شد و گفت: «همکارانی که کار در صدا و سیما را برای خود یک سرمایه و ارزش ملی میدانند، با ما کار میکنند و اگر کسی متناسب با این میل و تمایل واقعی نخواهد حرکت کند، مانع آنها نخواهیم شد.»
این در حالی است که درست در روزهایی که سینما و شبکه خانگی دچار افت مخاطب شدهاند، تلاش صدا و سیما و بعضی شبکههایش برای سرگرمی مردم به اتفاقات جالبی ختم شده است
در حالی که رئیس صدا و سیما از لزوم هماهنگی مواضع چهرههای همکار با این سازمان گفته، حضور پر تعداد حامد سلطانی، این روزها مورد توجه رسانهها قرار گرفته است.
این مجری مورد علاقه شبکه سه، همزمان اجرای سه برنامه مذهبی، کودک و صبحگاهی را برعهده دارد وضعیتی که شائبه کمبود مجری در تلویزیون را ایجاد کرده.
همزمان در شبکه سه نیز برنامه «رویانیوم» با اجرای سید بشیر حسینی آغاز شده است. او که با حضور در مسابقه استعدادیابی «عصر جدید» به عنوان داور به شهرت رسید، در قسمتهایی که روی آنتن رفته، سعی کرده در قالب یک مجری اهل شوخی و سرگرمیساز قرار بگیرد.
حذف منتقدان و جایگزین کردن آنها با موافقان نیز رویکرد دیگر صدا و سیما است و ظاهرا پس از صحبت های مهران مدیری و حمایت ضمنی از مردم، قرار است مهران رجبی جایگزین وی در برنامه دورهمی شود.
بر همین اساس این روزها صدا و سیما با سپردن اجرای یک مسابقه سرگرمی در شبکه سه به نام «خودمونی» سرمایهگذاریاش را روی او را آغاز کرده است.
سید مجید امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی در مورد عملکرد صداوسیما می گوید: «صدا و سیما به دلیل اینکه رسانه رسمی دولت جمهوری اسلامی ایران است، طبعاً از بسیاری مواهب رسانه مستقل و حرفهای در طول سالهای گذشته محروم بوده است.»
گفتنی است اواسط مهر ماه، همزمان با ادامه اعتراضات در ایران و سانسور این اعتراضات در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، باربد بابایی کارگردان و مجری، اعلام کرد که از این سازمان خداحافظی میکند.
در هفتههای اخیر چندین مجری و چهره سرشناس از قطع همکاری خود با صدا و سیما خبر دادند.
محمد حسنی، پیمان شیخی و مجید غضنفری از دیگر مجریهای صدا و سیما هستند که از سمت خود کنارهگیری کردهاند. مجید غضنفری خود در توئیتر از کنارهگیری از صدا و سیما خبر داد اما درباره بقیه، صدای آمریکا نمیتواند به طور مستقل کنارهگیری آنها را تائید کند.
در اوایل این دور از اعتراضات هم وقتی مجتبی پوربخش مجری و تهیهکننده برنامه «فوتبال یک» با معترضان همراهی کرد، از سوی صدا و سیما کنار گذاشته شد.
سازمان صدا و سیما از مجموعههای زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی است و در ادامه روند چند دهه اخیر، تنها روایتهای مورد تائید حکومت را منتشر میکند.