لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۲۳

اینترنت آزاد و رسانه‌های مستقل دشمن شماره یک نظام جمهوری اسلامی


نظام جمهوری اسلامی از همان ابتدای استقرار در ایران به دشمن درجه یک رسانه‌های آزاد و مستقل تبدیل شد و همگام با توسعه ارتباطات و فناوری سعی کرد تا در انجام محدودیت‌ها نیز خود را به‌ روز کند. از ارسال امواج پارازیت بر روی رادیوها و ماهواره‌ها تا فیلترینگ و قطع اینترنت.

این نظام که به شهادت تاریخ و آگاهان، خود با کمک رسانه‌های فرامرزی موفق به انتقال پیام انقلاب و در نهایت پیروزی شده بود، به خوبی از قدرت رسانه‌های غیروابسته مطلع بود از همین روی در داخل صدا و سیما را به طور کامل در اختیار شخص اول مملکت قرار داد، روزنامه‌ها را به شدت کنترل کرد و ورود امواج رسانه‌های فارسی‌زبان مستقل به ایران را تا حد امکان محدود کرد.

اوج این محدودیت‌ها همزمان بود با اعتراضات سال ۸۸ که حکومت توانست به تکنولوژی ارسال پارازیت بر روی شبکه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور دست یابد،در حالی که پزشکان بارها نسبت به خطرات این امواج برای سلامت مردم هشدار دادند.

با انقلاب فناوری و توسعه‌ اینترنت و گسترش فضای مجازی از عرصه به دشمن درجه یک رهبران جمهوری اسلامی تبدیل شد. در اعتراضات سال‌های ۹۶ و سپس آبان ۹۸ قطع کامل اینترنت و ارتباط مردم با خارج از کشور برای جمهوری اسلامی، کارساز شد، آنها با این اقدام توانستند در سکوت کامل و در تاریکی مطلق معترضان را سرکوب کنند .


تلاش برای محدودیت اینترنت و تبدیل شبکه جهانی ارتباطات به شبکه‌ای داخلی «همانند آنچه در چین کمونیستی» رخ داده است با دستور مستقیم رهبر جمهوری اسلامی آغاز شد، اقدامی که با وجود تلاش‌های فراوان حاکمیت و همکاری شرکت‌های وابسته‌ای چون «ابرآروان» تا همین چندی پیش به علت پیچیدگی‌های فنی، قابلیت اجرا نیافت.

با آغاز موج جدید اعتراضات در ایران در پی کشته شدن مهسا امینی در بازداشتگاه پلیس موسوم به امنیت اخلاقی، نظام جمهوری اسلامی یکبار دیگر برای رهایی از انقلاب و اعتراض به فیلترینگ فضای مجازی و قطع اینترنت روی‌ آورد، این بار اما بازی متفاوت شده بود.

دولت دموکرات جو بایدن در آمریکا که به‌علت مماشات و تلاش برای تفاهم با جمهوری اسلامی در زمینه احیای برجام مورد انتقاد مخالفان حکومت بود ، به ناگهان بازی را به نفع معترضان تغییر داد. ایالات متحده در همان هفته‌های ابتدایی اعتراضات با دستور «جو بایدن» محدودیت‌های تحریمی ارتباطاتی را برداشت و از ایلان ماسک ، «مالک کمپانی اینترنت ماهواره‌ای استارلینک» خواست تا هر چه سریعتر اینترنت آزاد را برای مردم ایران فراهم کند.
اقدامی که «ماسک» ۹ ماه قبل برای اوکراینی‌ها انجام داده بود.


ایلان ماسک نیز به سرعت وارد عمل شد و ماهواره‌های مداری را بر فراز ایران فعال کرد، حالا با گذشت یکماه از آغاز اعتراضات در ایران تصاویری منتشر شده که نشان می‌دهد دریافت کننده‌های زمینی استارلینک هم به ایران رسیده و در مناطق مختلف کشور فعال شده است.


شبکه خبری «سی‌ان‌ان» روز جمعه به نقل از چند مقام آمریکایی گزارش داد دولت بایدن دوباره درباره امکان راه‌اندازی سرویس اینترنت ماهواره‌ای استارلینک برای مردم ایران با ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت اسپیس‌ایکس، مذاکره کرده است.به گزارش سی‌ان‌ان یک مقام ارشد دولت بایدن گفته است: «به سرعت داریم با تمام توان خود از آرزوهای مردم ایران حمایت می‌کنیم.»


به نظر می‌رسد اصرار مردم در داخل ایران بر حضور در خیابان‌ها و تداوم اعتراضات ، همراهی ایرانیان خارج از کشور در اتحاد با مردم داخل و همچنین حمایت‌های بی‌سابقه جهانی به خصوص مقامات امریکایی از این حرکت اعتراضی ایرانیان، کفه ترازو را به سود مردم ایران عوض کرده و مسیر بازی را تغییر داده است.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG