مقامات جمهوری اسلامی در تلاش برای کوچکنمایی اعتراضات اخیر در ایران به آمارسازی و ارائه بیسند و مدرک از شمار شرکتکنندگان در اعتراضات روی آوردهاند.
در تازه ترین اظهار نظر، نماینده علی خامنهای در خوزستان مدعی شد تعداد کل شرکتکنندگان در اعتراضات در سراسر کشور فقط ۹۰ هزار نفر بوده که در مقایسه با جمعیت ۹۰ میلیون نفری ایران، دو دهم درصد هم نمیشود.
محمدنبی موسویفرد، امام جمعه اهواز، با ارائه آماری از دستگیرشدگان، بدون ذکر منبع استخراج کننده این آمار افزود: «۹۵ درصد این افراد مجرد بودند، ۸۰ درصد فرزندان طلاق یا مطلقه ، ۵۰ درصد سابقه اعتیاد داشتند و ۸۵ درصد مرد و ۱۵ درصد زن هستند.»
همچنین روز شنبه همزمان با برگزاری تظاهرات عظیم ایرانیان در برلین آلمان و در حالی که منابع غیررسمی افزون بر ۱۰۰ هزار نفر را ذکر کردند، تریبونهای وابسته به جمهوری اسلامی بهویژه در توییتر تلاش کردند این حرکت عظیم را با تمسخر و تخفیف جمعیت و مقایسه با برخی رویدادهای بیربط حکومتی در ایران، کم اهمیت جلوه دهند.
چند روز قبل هم غلامعلی حداد عادل در سخنانی در مشهد ادعا کرده بود که با وجود همه مشکلات در کشور نهایتا ۲۰۰ هزار نفر به وضع موجود معترض بودند که این عدد با تعداد مردمی که در مراسم تشییع پیکر قاسم سلیمانی حضور داشتند، قابل مقایسه نیست.
پیش از آن اما، معاون سیاسی بسیج گفته بود در بهترین حالت ۷۰ هزار نفر به خیابانها آمدند. او همچنین مدعی شد از ۳ میلیون جمعیت دانشجوی کشور هم فقط ده هزار و پانصد نفر وارد اعتراضات شدند.
با وجود آن که مقامات جمهوری اسلامی تلاش میکنند میزان شرکتکنندگان در تظاهرات جاری را به ۲ تا ۵ درصد جامعه ایران تقلیل بدهند، اما با گذشت بیش از یکماه از آغاز اعتراضات همچنان اینترنت آزاد برای اکثریت مردم ایران قطع است.
به نظر میرسد مقامات حکومت بعد از فاز انکار واقعیت حضور مردم و نسبت دادن اعتراضات به عوامل خارجی و اغتشاشگر خواندن معترضان، حالا با کمک عوامل رسانهای خود تلاش میکنند حرکات مردم در داخل و خارج از کشور را کوچک و بیاهمیت جلوه دهند و گاه با لودگی و تمسخر، ضمن ایجاد جو ناامیدی در میان مردم، از شکلگیری امواج بزرگتر جلوگیری کنند.