در پی اعلام نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در ایران و قطعی شدن پیروزی حسن روحانی، برخی از مقامات و روسای دولتها به این پیروزی واکنش نشان دادند.
فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و از مذاکره کنندگان گفت و گوهای هستهای، روز شنبه ۳۰ اردیبهشت، در پیامی توئیتری به حسن روحانی تبریک گفت.
او در پیام توئیتری دیگری نوشت: «اتحادیه اروپا آماده است تا به همکاری برای اجرای برنامه جامع اقدام مشترک، تعاملات دوجانبه، صلح منطقهای و تحقق خواستههای تمام مردم ایران ادامه دهد.»
خاویر سولانا مسئول سابق سیاست خارجی اتحادیه نیز در پیامی انتخاب مجدد حسن روحانی را به سمت ریاست جمهوری ایران تبریک گفت و آنرا فرصتی دوباره برای ایران و منطقه دانست.
اتحادیه اروپا در پی توافق هسته ای و لغو تحریمها همکاری های اقتصادی گسترده ای را با ایران آغاز کرده است، هر چند دیدگاههای انتقادی خود نسبت به وضعیت حقوق بشر در ایران حفظ کرده است.
بوریس جانسون، وزیر خارجه بریتانیا نیز پیروزی حسن روحانی را تبریک گفت و از او خواست تا به همکاری با جامعه بینالمللی ادامه دهد.
وزیر خارجه بریتانیا همچنین نسبت به ادامه گفتگو بین دو کشور و دستیابی به پیشرفتهایی در مجموعهای از مسائل از جمله سیاستهای منطقه، حقوق بشر و مشکلات دوتابعیتیها ابراز امیدواری کرد.
نارندرا مودی، نخست وزیر هند و شی جین پینگ رئیس جمهور چین از دیگر مقاماتی بودند که ساعاتی پس از اعلام پیروزی حسن روحانی به او تبریک گفتند.
دیگر واکنشهای خارجی به انتخاب حسن روحانی در نخستین ساعات اعلام نتایج، مربوط به همسایگان و متحدان ایران در منطقه است. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در پیام تبریک خود از آمادگی روسیه برای توسعه بیشتر روابط با ایران خبر داد.
شیخ صباح الأحمد الجابر الصباح، امیر کویت، نیز در پیامی به حسن روحانی انتخاب او را تبریک گفت. همچنین سلطان قابوس، پادشاه عمان، تبریک مشابهی برای آقای روحانی فرستاد.
الهام علی اف، رئیس جمهوری آذربایجان و بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه دو مقام دیگری بودند که در نخستین ساعات اعلام پیروزی حسن روحانی به او تبریک گفتند.
آقای روحانی هم در پیام توئیتری از طرفداران خود تشکر کرد و نوشت: «به عهدم با شما وفادار خواهم ماند.»
پیام خامنه ای
آیت الله علی خامنهای نیز در پیامی حضور بیش از چهل میلیون نفر در انتخابات را موجب مستحکم تر شد نظام دانست. او همچنین از دولت آینده خواست که در مبارزه با فقر و آسیبهای اجتماعی تلاش کند.
رهبر جمهوری اسلامی در ادامه پیام خود «رعایت حکمت و اهتمام برای اقتدار بینالمللی» را از جمله اولویتهای دولت در جمهوری اسلامی دانست.
رئیسی: پیگیر تخلفات هستم
ابراهیم رئیسی، رقیب اصلی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به رای نزدیک به ۱۶ میلیونی هوادارانش، اعلام کرد که این رای را در پیگیری آنچه که «مبارزه با فساد» خواند، به کار خواهد گرفت.
او در پیامی که ظهر شنبه، منتشر شد، گفت: «برخی بداخلاقیهای انتخاباتی و تخلفات آشکار در قبل و حین برگزاری انتخابات از لحظات تلخ این انتخابات بود.» او اعلام کرد که این موضوع را از مجاری قانونی پیگیری خواهد کرد.
آقای رئیسی در پایان پیام خود برای «رئیس جمهور منتخب» آرزوی موفقیت کرد.
حسن روحانی در انتخابات ۲۹ اردیبهشت موفق شد با به دست آوردن بیش از ۲۳ میلیون رای از بیش از ۴۱ میلیون رای شمارش شده، ابراهیم رئیسی، رقیب عمده خود در انتخابات ریاست جمهوری را شکست دهد. آقای روحانی با این تعداد رای بیش از ۵۷ درصد آرا را به خود اختصاص داد.