کارنامه اقتصادی حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران و منتخب دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری دو روی متفاوت داشت.
آقای روحانی که اقتصادی با تورم بالای ۴۰ درصد، رشد منفی شش درصد و رکود شدید از دولت احمدی نژاد تحویل گرفته بود، در نخستین اقدامات تلاش کرد رشد منفی و سرعت رشد تورم را متوقف کند.
اقدامات دولت آقای روحانی همزمان با تلاش مذاکره کنندگان برای دستیابی به توافق هستهای و رفع تحریمها پیش رفت و دولت او موفق شد هر سال شاخص رشد اقتصادی را بهبود بخشد.
رشد اقتصادی در دو سال نخست دولت آقای روحانی به صفر رسید و سپس مثبت شد. پس از آن گزارش شد که رشد اقتصادی به چهار درصد رسیده است. مقامات دولت ایران در پایان سال ۱۳۹۵ اعلام کردند که تورم یک رقمی شده و متوسط رشد اقتصادی به هشت درصد رسیده است.
رشد اقتصادی سریع در دولت آقای روحانی با تکیه بر افزایش سریع تولید و صادرات نفت صورت گرفت. وزارت نفت ایران بلافاصله پس از اجرای برجام و لغو تحریمها تولید نفت را از زیر یک میلیون بشکه در روز، طی یکسال و نیم به حدود سه و نیم میلیون بشکه در روز رساند. صادرات نفت ایران نیز به حدود دو میلیون بشکه در روز رسید.
در این بین، صادرات گاز و پتروشیمی ایران نیز افزایش یافت. از سوی دیگر، دولت حسن روحانی تلاش کرد که با جذب سرمایهگذاری خارجی بخشهای غیرفعال صنعت نفت را نیز به راه بیندازد.
یکی دیگر از موفقیتهای حسن روحانی، افزایش ورود گردشگر خارجی به ایران و عقد قرارداد با بوئینگ، ایرباس و ای تی آر برای خرید ۲۰۰ فروند هواپیمای مسافربری بود.
این موفقیتها نیز در ادامه سیاست خارجی موفق دولت او و رفع برخی تحریمها محقق شد.
حسن روحانی با وجود موفقیت در رشد اقتصادی و کاهش تورم، با انتقادات بسیاری در مورد تداوم بیکاری و رکود در برخی صنایع روبرو شد. منتقدان آقای روحانی تاکید کردند که بیکاری با وجود رفع تحریم ها و امکان گشایش اقتصادی، همچنان رو به افزایش بوده است.
این انتقادات نه تنها از سوی مخالفان، بلکه حتی از سوی رهبر جمهوری اسلامی نیز بیان شد و واکنش رئیس جمهوری ایران را در پی داشت. حسن روحانی در پی انتقادات رهبر جمهوری اسلامی، روز دوم فروردین در پیامی خطاب به آیت الله خامنه ای گفت دولت او کاستی های اقتصادی را جبران خواهد کرد.
با این حال، منتقدان آقای روحانی دولت او را در به حرکت درآوردن چرخ صنعت ناکارآمد دانستند.