لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۴۳

ایران بیانیه اورشلیم را «بازارگرمی» آمریکا برای «جلب رضایت» اسرائیل خواند


ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در واکنشی توییتری عزم مشترک آمریکا و اسرائیل برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را «بازارگرمی» ایالات متحده برای «جلب رضایت» اسرائیل با «بمب‌هایی که ایران هیچ وقت دنبالش نبوده» توصیف کرد.

جو بایدن و یائیر لاپید، نخست‌وزیر اسرائیل، روز پنجشنبه گذشته «بیانیه اورشلیم» را به امضا رساندند که طبق آن آمریکا بر حمایت خود از برتری نظامی منطقه‌ای اسرائیل و توانایی «در دفاع از خود» تاکید کرده است.

در بخش دیگری از این اعلامیه آمده که آمریکا متعهد است هرگز اجازه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را ندهد و «آماده است تا از همه عناصر قدرت ملی خود برای اطمینان از این نتیجه استفاده کند.»

بایدن پر مصاحبه‌ با یک شبکه تلویزیونی اسرائيلی نیز گفت استفاده از زور برای بازداشتن ایران از رسیدن به سلاح‌ هسته‌ای «آخرین راه حل» است.

اسرائیل بارها خواستار «تهدید نظامی معتبر» قدرت‌های جهانی علیه ایران شده است. سخنان آقای بایدن اقدامی آشکار در جهت انطباق با آن درخواست‌ها است.

از سوی دیگر محمدجواد لاریجانی معاون پیشین بین‌الملل قوه قضائیه شب یک‌شنبه ۲۶ تیر در گفت‌وگویی تلویزیونی گفت که اگر ایران «به این نتیجه برسد که سلاح هسته‌ای بسازد»، هیچ کس نمی‌تواند از آن جلوگیری کند، اما مطابق فتوای رهبر جمهوری اسلامی، اجازه ندارد دنبال تولید سلاح‌های کشتار جمعی باشد.

لاریجانی با تأکید بر این که اسرائیل و آمریکا «هم‌قسم شدند تا نگذارند ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند»، گفت: «توان هسته‌ای ایران چیزی نیست که با بمباران از بین برود.»

علاوه بر این، کمال خرازی مشاور ارشد علی خامنه‌ای و رئیس شورای راهبردی روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران در روز یک‌شنبه به شبکه خبری الجزیره قطر گفت: «ایران توانایی‌ فنی ساخت بمب هسته‌ای را دارد و اگر تأسیسات حساس ایران هدف حمله قرار بگیرد، آن‌گاه تهران به «عمق اسرائیل» ضربه خواهد‌ زد.»

مشاور رهبر جمهوری اسلامی تأکید کرد: «تنها در چند روز، سطح غنی‌سازی اورانیوم را از ۲۰ درصد به ۶۰ درصد رساندیم و به سادگی می‌توانیم آن را به ۹۰ درصد برسانیم.»

XS
SM
MD
LG