وزارت کشور جمهوری اسلامی با انتشار چهارمین اطلاعیه در ارتباط با مسمومیتهای سریالی دانشآموزان دختر در ایران، اعلام کرد که در این رابطه بیش از ۱۰۰ نفر بازداشت شدهاند.
در اطلاعیه وزارت کشور آمده است که ۱۰۰ تن از «عوامل موثر در حوادث اخیر مدارس شناسایی» بازداشت شده و «مورد تحقیق قرار گرفتند.»
در این اطلاعیه آمده است که تعدادی از این افراد «از روی شیطنت یا ماجراجویی و با هدف تعطیلی کلاس درس وتحت تاثیر فضای روانی ایجاد شده دست به اقداماتی نظیر استفاده از مواد بدبو و بیخطر و ... زدهاند» و اقدام برخی دیگر «با هدف ایجاد رعب و وحشت» بوده است.
در این اطلاعیه همچنین تاکید شده است که «تحقیقات برای کشف ارتباط احتمالی آنان با سازمانهای تروریستی» جریان دارد.
پیشتر نیز ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، وابسته به قوه قضاییه، با انتشار گزارشی درباره «رخداد سریالی و ضد حقوق بشری» مسمومیت دانشآموزان مدعی شد کمیته تحقیق ۳۰ نفره وزارت بهداشت اعلام کرده بخش اندکی (کمتر از ١۰ درصد) از دانشآموزان یک ماده محرک که از نوع گازهای جنگی، خطرناک و کشنده نبوده، استنشاق کردند و بخش گستردهای تحت تاثیر آثار روحی و روانی و اضطراب قرار گرفتند.
این گزارش با استناد به یافتههای وزارت کشور درباره مسمومیتها در ۵۲ مدرسه و ۲۵۰ کلاس درس میافزاید که برخی افراد در رابطه با مواد محرک دستگیر شدند و دستگاههای مربوطه مشغول تحقیق و بررسی کامل هستند.
این در حالی است که دامنه انتقادات از واکنش حکومت به این مسمومیتها گسترش یافته است. دانشجویان دانشگاه صنعتی خواجهنصیرالدین طوسی روز جمعه بیستم اسفندماه در بیانیهای علیه «حملات شیمیایی به دانشآموزان» دختر، این پرسش را مطرح کردهاند که چگونه «قرار است در چنین فضای رعبآوری به کودکانمان آموزش داده شود در حالی که در تامین امنیت جانی آنها ناکام ماندهاید؟»
آنها همچنین از مسئولان خواستند: «روش نخنمای انداختن تقصیرات به گردن هرکسی جز خودتان را کنار بگذارید و با چشم باز به وضعیتی که امروز گرفتار آن هستیم نگاهی بیاندازید.»
با گذشت چهار ماه از آغاز مسمومیت دانشآموزان در مدارس شهرهای مختلف هنوز جمهوری اسلامی هیچ اطلاعات روشنی درباره هویت آمران و عاملان این اقدامات ارائه نکرده است و همین امر سبب افزایش گمانهزنیهای گوناگون در این باره شده است.