علی شهیدی، جانشین معاون رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، روز دوشنبه ششم تیرماه اعلام کرد که یارانههای نقدی به کالابرگ تبدیل خواهد شد.
وی گفت: «قرار است یارانه نقدی در قالب یک پلتفرم و بستر، به کالابرگ تبدیل شود تا مردم با مراجعه به فروشگاهها بتوانند کالاها را خریداری کنند.»
این مقام وزارت کار تاریخ اجرای این طرح را ذکر نکرده است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، علی شهیدی در مصاحبه با رادیو «گفت وگو» افزود: «تبدیل یارانه به کالابرگ هر چند به کاهش نقدینگی منجر خواهد شد، اما به دلیل اینکه پول به شکلی غیر از ریال وارد چرخه اقتصادی میشود، نهایتاً تاثیری بر تورم نمیگذارد.»
با این حال وی ضمن دفاع از این طرح، تاکید کرد که پرداخت یارانه به صورت نقدی یا کالابرگ باعث میشود که «یارانهها به صورت مستقیم و سیستماتیک به دست مصرفکننده اصلی برسد.»
این مقام وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی در حالی از اجرای طرح «کالابرگ» سخن میگوید که علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت، روز اول تیرماه گفته بود زیرساختهای لازم برای ارائه کالابرگ الکترونیکی فراهم نشده است و به رغم وعده قبلی، طرح «کالابرگ» فعلا اجرایی نخواهد شد.
حذف ارز ترجیحی و آزادسازی قیمتها که دولت رئیسی از آن با عنوان «جراحی اقتصادی» نام میبرد، از بیستم اردیبهشت امسال اجرایی شد.
ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران، ۱۸ اردیبهشت امسال وعده داده بود که دولت با تدابیر مناسب برای تنظیم بازار و نظارت بر آن، مانع برهم خوردن آرامش مردم خواهد شد، اما حذف ارز ترجیحی طی یک ماه و نیم اخیر باعث جهش دوباره قیمتها و افزایش شدید تورم شده است.
در حالی که حتی برخی مقامهای جمهوری اسلامی نیز به کاهش قدرت خرید مردم در شرایط فعلی اذعان دارند، مقامهای دولت سیزدهم همچنان وعده میدهند که برای حفظ آرامش بازار و تامین معیشت مردم تلاش میکنند.
تورم افسارگسیخته، افزایش روزافزون قیمت کالاهای اساسی و بالا رفتن مبلغ اجاره مسکن در ایران به ویژه طی ماههای اخیر اعتراضات گسترده معلمان، کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی را به دنبال داشته است که میگویند زیر خط فقر به سرمیبرند و خواستار افزایش حقوقهای خود متناسب با هزینههای واقعی زندگی هستند.