لینکهای قابل دسترسی

چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۴۸

دادستان کل کشور ممنوعیت ارائه خدمات به افراد «فاقد حجاب شرعی» را «قانونی» دانست


دادستان کل کشور می‌گوید که نامه هفته گذشته معاون دادستان انقلاب مشهد که خواستار عدم ارائه خدمات عمومی به افراد «بدحجاب» قانونی است.

مقامات جمهوری اسلامی کسانی را که از استانداردهای مورد نظرشان در مورد حجاب تبعیت نمی‌کنند «بدحجاب» می‌خوانند. حدود و ثغور این تعبیر طی چهار دهه جمهوری‌اسلامی، دستخوش تغییرات زیادی بوده‌است.

محمدجعفر منتظری در گفتگو با «باشگاه خبرنگاران» وابسته به صداوسیمای جمهوری اسلامی، نامه معاون دادستان مشهد به فرماندار و شهردار مشهد درباره «ممنوعیت خدمات مترو» به افراد «فاقد حجاب شرعی» را «در چارچوب قانون» دانسته و گفته است که اما باید در این زمینه «تدبیر لازم اندیشیده می‌شد.»

محمدجعفر منتظری پیشتر و در سال ۹۸ خط قرمز نظام را بی‌حجابی و بدحجابی اعلام کرده بود و گفته بود که در مقابله با آن تمام تلاش خود را خواهد کرد.

‏علی مجتهدزاده، وکیل دادگستری در همین ارتباط طی توییتی با بیان اینکه این نامه در حکم «اعلام عزای عمومی» برای ‎«حاکمیت قانون» است زیرا عبدالله ارجایی، شهردار ‎مشهد نوشته «دستور منع ورود» بدحجاب‌ها به مترو «قانونی نیست» اما به دلیل «اصرار مقام قضایی» اجرا می‌شود، آورده است: «با سکوت حاکمان و متولیان قانون» در برابر این کار، «هیچ حقی» برای آنها در خطابه خواندن در مدح قانونگرایی نمی‌ماند.

همزمان با این اقدامات در شهر مشهد و استان خراسان رضوی، در بسیاری از دیگر مناطق ایران نیز میزان برخورد حاکمیت با آزادی‌های حداقلی موجود در کشور نیز افزایش چشمگیری یافته تا آنجا که برخی از مقامات جمهوری بارها به صراحت اعلام کرده‌اند باید از ارائه خدمات دولتی و بانکی به شهروندانی که پوششان مطابق میل آنها نیست، خودداری و کارمندان نیز تفکیک جنسیتی شوند.

در تازه‌ترین این موارد، محمدهادی ایمانیه، استاندار فارس، دوازدهم تیرماه خطاب به کارمندان شاغل در این استان، گفته بود «مسائل مرتبط با حجاب» باید تا پایان تیرماه حل شود وگرنه «کسانی که نمی‌توانند در چارچوب حرکت کنند، بروند مرخصی بدون حقوق بگیرند.»

در این حال، چهره‌های نزدیک به حاکمیت نیز هجمه هماهنگی علیه مخالفان با «حجاب اجباری» را راه‌انداخته‌اند که از جمله آنها سخنان حساسیت برانگیز روز گذشته چهاردهم تیرماه حسن عباسی است که گفته بود «کسی که زنش چادری و دین داشته باشد، اصلا دنبال فوتبال نمی‌رود!»

این سخنان با واکنش‌های بسیاری میان ورزشکاران به ویژه فوتبالیست‌ها مواجه شد. علی کریمی با استفاده از هشتگ «#دوزاری» که مورد توجه کاربران نیز قرار گرفته، خطاب به این چهره سیاسی مورد حمایت نهادهای نظامی جمهوری اسلامی، در شبکه اجتماعی اینستاگرام نوشته است: حداقل ما دل چند نفر رو شاد کردیم، تو چیکار کردی آدم دوزاری؟؟؟؟»

علی کریمی همچنین با اشاره به پرسش ماه گذشته یک دانشجو از این فرد مدعی دارای دانش اقتصادی، مبنی بر نام بردن از چند اقتصاددان برتر دنیا و عدم پاسخگویی حسن عباسی که مورد توجه کاربران بسیاری در شبکه‌های اجتماعی نیز قرار گرفت، آورده است: «تو نام ۵ تا اقتصاددان رو یاد بگیر، نمیخواد درباره فوتبال نظر بدی.»

افزایش نیروهای نظامی برخورد کننده با زنانی که خواهان «آزادی حق انتخاب نوع پوشش» هستند در خیابان‌ها، معابر و اعلام اینکه این گشت‌ها به زودی شامل مردان نیز خواهد شد، به همراه گسترش برخورد با اماکن عمومی به ویژه کافه‌ها و رستوران‌ها، سبب اعتراضات فراوانی میان کاربران شبکه‌های اجتماعی شده است.

این درحالی است که براساس آماری که توسط مؤسسه گَمان دو سال پیش منتشر شده‌است، ۷۲ درصد مردم ایران مخالف حجاب اجباری هستند.

XS
SM
MD
LG