لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۲۹

یک نماینده مجلس: میزان آرسنیک در آب برخی مناطق کرمان ۱۲ برابر حد مجاز است


کرمان. آرشیو
کرمان. آرشیو

محمدرضا پورابراهیمی، نماینده کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی می‌گوید آرسنیک موجود در آب برخی محدوده‌های فعالیت معادن مس در استان کرمان به ۱۲ برابر حد مجاز رسیده است.

پیش از این نیز نتایج یک پژوهش منتشر شده در سایت «انتشار پژوهش‌های علمی» نشان می‌داد پسابهای سمی ناشی از فعالیت معدن مس باعث آلوده شدن آبخوان های آبرفتی دشت رفسنجان شده و مواد سمی مانند آرسنیک، نیترات، سرب، و کادیوم به میزان چندین برابر حد مجاز، سلامتی شهروندان منطقه را به خطر انداخته است.

پژوهش منتشر شده در مجله «محیط شناسی» چاپ تهران نیز بر افزایش نگران کننده میزان مواد سمی در آبخوانهای همجوار معدن سرچشمه تاکید کرده است.

بنا به گزارش ها افزایش فعالیت های مس سرچشمه و رها شدن پسابهای سمی ناشی از فعالیت های معدنی و همچنین نشت کودهای شیمیایی غیراستاندارد چینی در باغات پسته منطقه به آبخوانهای منطقه، از عوامل اصلی سمی شدن آب آشامیدنی و کشاورزی منطقه است و این روند چنان افزایش یافته که اعتراض مردم محلی از جمله در شهر انار را در پی داشته است.

در واکنش به این اعتراض‌ها علی اسماعیلی ندیمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان به ایسنا گفت: «از حدود دو سال پیش به مدیران مجتمع مس سرچشمه پیشنهاد دادیم با توجه به اینکه آلایندگی در منطقه سرچشمه خاص بوده و برای اینکه ثابت شود این آلایندگی چه میزان در سلامت کارکنان تاثیر دارد، آنها را وارد مطالعه اختصاصی کوهورت کنیم.»

اما تلاشگران محیط زیست منطقه می گویند مجتمع مس هنوز این پیشنهاد را نپذیرفته است.

محسن حمیدپور، استاد کشاورزی دانشگاه رفسنجان نیز به خبرگزاری شبستان گفته: ميزان غلظت آرسنیک در آب رفسنجان بین هفت تا دوازده برابر حد مجاز است و مطالعات نشان داده از زمانی آب بردسیر وارد شهر رفسنجان شده آرسنیک بالا رفته است.

این کارشناس با اشاره به برآورد پزشکان منطقه افزوده: مصرف آب و غذای آلوده به آرسنیک می تواند سن مرگ و میر را پایین بیاورد.

تلاشگران محیط زیست می گویند معدن مس سرچشمه کلیه ضوابط محیط زیستی را به بهانه لزوم تولید بیشتر نادیده گرفته و علی رغم دستور سازمان حفاظت محیط زیست، و به بهانه تحریم فناوری بازیافت پسابها، هیچگونه تلاشی برای بازیافت پسابها و جلوگیری از نشت آن به آبخوانهای منطقه نمی کند.

XS
SM
MD
LG