«شبکه شرق» روز شنبه در گزارشی اعلام کرد وزیر ارتباطات که در دو سال گذشته مقابل دوربینها با «افزایش تعرفه، بدون افزایش کیفیت» اینترنت مخالفت کرده، بهصورت «چراغخاموش»، پیگیر افزایش تعرفه اینترنت از ستاد تنظیم بازار بوده است.
بر اساس این گزارش، امیر محمدزاده لاجوردی، رئیس رگولاتوری که از اواخر تابستان امسال در جلسههای مختلف با ستاد تنظیم بازار پیگیر افزایش قیمت اینترنت بوده، توانسته است موافقت این ستاد را برای افزایش تعرفه دریافت کند.
این رسانه میافزاید، احتمالا روز یکشنبه نوزدهم آذر کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در جلسه هفتگی خود با حضور وزیر ارتباطات بهعنوان رئیس این کمیسیون، افزایش ۳۰ درصدی تعرفه اینترنت برای اپراتورهای همراه را ابلاغ خواهد کرد.
شرکت ارتباطات زیرساخت و اپراتورهای ارتباطی ایران مدعی هستند که از محدودیت اینترنت و فیلترینگ خسارت دیدهاند و سود خالصشان نسبت به سال ۱۴۰۰ نزدیک به نصف کاهش داشته، بنابراین دولت باید با افزایش قیمت و تعرفه اینترنت، «از جیب مردم»، ضرر این شرکتها را جبران کند.
عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات دولت سیزدهم، اردیبهشت ۱۴۰۱ در یک مصاحبه تلویزیونی در پاسخ به خواست بخش خصوصی برای افزایش تعرفهها در بخش اینترنت گفت: «افزایش تعرفه اینترنت منوط به افزایش دو برابری سرعت آن است.»
این در حالیست که تا امروز نه تنها افزایش سرعت اینترنت رخ نداده، بلکه کیفیت اینترنت هم پایینتر آمده است.
همزمان برخی اپراتورها مثل ایرانسل و همراه اول در سال ۱۴۰۱، برخی بستههای حجیم و طولانیمدت خود را حذف کردند و تعدادی از اپراتورهای ثابت نیز قیمت سرویسهای خود را افزایش دادند.
در حال حاضر بسیاری از کاربران معتقدند با توجه به کیفیت، سرعت فعلی اینترنت و شرایط اقتصادی، مبلغ کمی برای اینترنت پرداخت نمیکنند که حالا قرار باشد برای همین اینترنت بیکیفیت هم هزینه بیشتری پرداخت کنند.
آمارهای رسمی نشان میدهد ایران در شاخص «مقرونبهصرفه بودن اینترنت» جایگاه چهلوهفتم را در میان ۱۱۷ کشور جهان دارد.