یک نماینده مجلس شورای اسلامی میگوید دولت ابراهیم رئیسی میخواهد ارز ترجیحی را به تدریج از کالاها حذف و آن را به شکل یارانه به طور مستقیم توزیع کند و این انتخابی بین «بد و بدتر» است. این نماینده افزود باید تلاش کرد ضربهای که به زندگی مردم وارد میشود «ملایمتر» باشد.
به گزارش دنیای اقتصاد، مهدی طغیانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس روز شنبه ۱۱ مهر گفت حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی اگرچه تورمزاست، ولی «مردم از یکجا ضربه میبینند، آن هم از خود افزایش قیمت کالاها است.»
این نماینده مجلس افزود: «کسی نمیگوید که قیمتها را آزاد کنید و ملت را به امان خدا رها کنید. بلکه ما باید تلاش کنیم که ضربهای که به زندگی مردم وارد میشود، ملایمتر شود.»
ارز ترجیحی اقدامی است که در دولت قبلی جمهوری اسلامی ایران انجام شد تا اقلام و کالاهای اساسی با ارز ۴۲۰۰تومانی وارد شوند. در حال حاضر فقط سویا، ذرت، جو، گندم، روغن خام و دارو مشمول این ارز هستند.
ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران هم در جریان سفر به استان قم گفته بود: «گرانی و تورم به زودی متوقف خواهد شد» و افزود «گرانیهای اخیر نتیجه تصمیمات نادرست گذشته است.»
دولت جمهوری اسلامی همچنین میگوید دنبال افزایش قیمت بنزین نیست ولی گزارشها حاکی است طرح سهمیهبندی بنزین در صورت اجرا، قیمت بنزین را بالا میبرد.
فریدون اسعدی، دبیرکل اتحادیه صادرکنندکان نفت، گاز و پتروشیمی ایران گفته «با تغییر شیوه سهمیهبندی، بنزین یک هزار و ۵۰۰ تومانی حذف و بنزین هم تک نرخی میشود و قیمت آن به سه هزار تومان یا بیشتر میرسد.»