با گذشت یکماه از نوسانات شدید نرخ دلار، تورم حاصل از این نوسانات به بازار مسکن هم رسیده است.
یک کارشناس بازار مسکن در این رابطه میگوید: «اجاره مسکن در تهران بدون پایه و اساس در حال رشد است و با توجه به وضعیت تورم حاکم بر اقتصاد، مالکان اجارهبها را سلیقهای تعیین و به مستاجران تحمیل میکنند.»
بر اساس این گزارش، این رشد قیمت در حالی است که طبق گزارش جدید مرکز آمار در بین خانوارهای شهری ایرانی ۶۸.۳۴ درصد صاحب منزل مسکونی، ۲۳.۱۶ درصد مستاجر و ۸.۵ درصد هم در سایر گونههای سکونت به سر میبرند.
بر اساس این آمار، شهر تهران ۱۱ درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص داده و در حال حاضر جمعیت شهری تهران ۹ میلیون و ۲۶۰ هزار نفر است، یعنی تهران ۱۴.۷ درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص داده است که ۴۳ درصد آنها مستاجر هستند.
سرخوش با اشاره به میزان بالای مستاجران تهرانی ادامه داد: «خیز افزایش اجاره مسکن تنها در دو ماه اخیر تا حد زیادی تقاضا در بازار را کاهش داد و در خیلی از موارد مستاجران به ناچار به شهرهای اطراف تهران کوچ کرده اند.»
دولت رئیسی از ابتدای فعالیت تمرکز خود را بر روی شعار ساخت یک میلیون مسکن گذاشت و علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت سیزدهم تیرماه سال ۱۴۰۱ گفت: «عوامل ایجاد افزایش اجارهبها، مثل کاهش عرضه مسکن، افزایش قیمت زمین و ... باقیمانده از دولت قبل است.»
وی در آن زمان از مسکن بعنوان دغدغه اصلی ابراهیم رئيسی یاد کرده بود و امروز در سال ۱۴۰۱ هیچ توفیقی در برطرف شدن این دغدغه حاصل نشده است.
دولت سیزدهم، برای کنترل بازار اجارهبها به سراغ اتخاذ سیاست تعیین سقف افزایش اجارهبها رفت و تاکید کرد هرگونه افزایش رقم اجارهبها بیش از سقف تعیین شده، تخلف است، اما این سیاست دولت نیز راه به جایی نبرد و اجارهبها کماکان بصورت ماهانه در حال رشد است.