لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۳۷

ادامه کاهش ارزش ریال؛ رئیس بانک مرکزی: نرخ «دلار آزاد» را قبول ندارم 


آرشیو.
آرشیو.

رئیس بانک مرکزی جمهوری اسلامی مدعی شده نرخ «ارز بازار آزاد» را قبول ندارد. این در شرایطی است که نرخ برابری ارزهای خارجی در برابر ریال ایران همچنان در مسیر افزایشی است و روز یکشنبه به ۵۱ هزار تومان رسید.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدرضا فرزین علاوه بر نپذیرفتن چرخه آزاد بازار ارز ایران گفته است این نرخ صرفا براساس «انتظارات تورمی ناشی از اخبار منفی» شکل می‌گیرد و «به هیچ وجه با واقعیات اقتصاد» ایران همخوانی ندارد.

این مقام ارشد پولی و بانکی دولت ابراهیم رئیسی با استناد به گزارش‌های رسمی بانک مرکزی، افزوده است: صادرات غیرنفتی‌مان به اندازه واردات می‌شود و حتی «اگر نفت نفروشیم» بازهم «با صادرات غیرنفتی می‌توانیم دخل‌وخرج‌مان را هماهنگ کنیم».

گزارش رسانه ها در ایران حاکی از آن است که طی ماه‌های پایانی سال ۱۴۰۱ و هفته‌های نخست سال جدید خورشیدی، بهای هر دلار آمریکا در بازار آزاد ایران همچنان روند افزایشی داشته و علاوه بر ثبت رکورد تاریخی «۶۰ هزار تومان»، در محدوده ۵۰ تا ۵۵ هزار تومان بارها مورد معامله قرار گرفته است.

رئیس بانک مرکزی جمهوری اسلامی در بخشی از سخنانش با ادعای اینکه آینده اقتصادی ایران، «آینده مطمئنی است»، گفته است: تمام افراد چنین برداشتی ندارند و فکر می‌کنند «در آینده وضع اقتصادی بدتر است» و این تصویر باعث «فرار سرمایه» می‌شود.

بانک جهانی در آخرین گزارش خود از «چشم‌انداز اقتصادی جهان»، رشد اقتصادی واقعی ایران در سال ۲۰۲۲ را معادل ۲.۹ درصد تخمین زد و پیش‌بینی کرد که این رقم برای سال ۲۰۲۳ به ۲.۲ درصد کاهش یابد.

این نهاد بین‌المللی همچنین پیش‌بینی کرده است که علاوه بر تورم ۴۴ درصدی در سال ۲۰۲۳ - ۲۰۲۴، «افت رشد اقتصادی ایران» در سال مالی ۲۰۲۴ – ۲۰۲۵ نیز ادامه پیدا کند و به ۱.۹ درصد برسد.

رصدخانه مهاجرت ایران که زیر مجموعه دانشگاه شریف تهران است و با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری فعالیت می‌کند، نیمه فروردین‌ماه در گزارشی با اتکا به آمارهای بین‌المللی، نوشت: «ایران در رتبه هشتم بدترین کشورهای جهان برای زندگی قرار دارد».

براساس این گزارش این رتبه‌بندی براساس شاخص فلاکت به‌ دست آمده است؛ شاخصی اقتصادی که با توجه به وضعیت بیکاری، تورم و دیگر موارد محاسبه می‌شود.

XS
SM
MD
LG