لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۰۰

اعلام آماده‌باش «صد درصدی» به مراکز درمانی ایران و عدم اعمال محدودیت جدید به رغم شیوع گونه امیکرون


وزارت بهداشت ایران، روز گذشته با تأخیر و پس از گسترش گونه امیکرون در بیشتر کشورهای همسایه، نخستین مورد ابتلا به امیکرون در ایران را تأیید کرد.

شهرام عرشی، معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ایران، در گفتگو با خبرگزاری رکنا گفته است که سیستم شناسایی گونه‌های مختلف کرونا در ایران قوی نیست.

وی گفت: «باید گمان کنیم که شناسایی این مورد امیکرون نوک کوه یخ است.»


همزمان، وزیر بهداشت ایران از اعلام آماده‌باش صد درصدی به مراکز درمانی در پی نگرانی از شیوع سریع امیکرون در ایران خبر داد. بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت، گفت در برنامه مدارسی که به صورت نیمه حضوری فعال هستند تغییری ایجاد نشده است.

هر چند پس از مشاهده نخستین مورد ابتلا به گونه امیکرون، ستاد ملی مقابله با کرونا جلسه اضطراری تشکیل داد اما هیچ تصمیم قاطعی در این رابطه گرفته نشد به طوری که حتی رستوران‌ها و تالارها نیز به فعالیت خود ادامه می‌دهند و تنها بر استفاده از ماسک و رعایت پروتکل‌ها تأکید شده است.

از طرفی، امتحانات مدارس نیز همچنان قرار است به صورت حضوری برگزار شوند.

تنها تصمیمی که تاکنون مقامات بهداشتی ایران در رابطه با مهار امیکرون گرفته‌اند تزریق دز یادآور واکسن برای افراد بالای ۱۸ سال بوده است.

وزارت بهداشت اعلام کرده است که این افراد می‌توانند ۳ تا ۴ ماه بعد از تزریق دز دوم، دز یادآور را بزنند.

بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت، افرادی که در نوبت اول و دوم، واکسن‌های اسپوتنیک روسیه، سینوفارم چین، برکت ایران و آسترازنکا تزریق کرده باشند، «بهتر است دز سوم را نیز از همان نوع اول تزریق کنند.»

این در حالی است که واردات واکسن‌هایی چون بهارات هند و اسپوتنیک‌وی روسیه محدود است.

از همین رو، وزارت بهداشت تزریق دز سوم را باواکسن‌های آسترازنکا یا پاستوکووک پلاس نیز پیش می‌برد.

با این حال، از آنجایی که آمار تفکیکی‌ تزریق واکسن اعلام نمی‌شود مشخص نیست موجودی واکسن آسترازنکا چقدر است.

یک عضو کمیته علمی کشوری کرونا دز سوم واکسن را برای کسانی که سینوفارم یا برکت زده‌اند ضروری دانسته است. مسعود مردانی همچنین رعایت پروتکل‌ها در تهران را ۴۶ درصد اعلام کرد و خواستار اصلاح آن شد.

نتایج پژوهشی جدید توسط دانشگاه واشنگتن و یک شرکت داروسازی سوئیسی نشان داده است که واکسن‌های چینی، واکسن آمریکایی «جانسون اند جانسون» و واکسن روسی «اسپوتنیک» علیه گونه امیکرون آنتی‌بادی کمی تولید یا اصلاً هیچ آنتی‌بادی تولید نمی‌کنند.

XS
SM
MD
LG