لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۲۱

کرونا در ایران | نگرانی کارشناسان بابت از دست رفتن «زمان طلایی» مهار امیکرون


در پی تأیید نخستین مورد ابتلا به گونه امیکرون در ایران، مقامات بهداشتی نسبت به وقوع پیک جدید کرونا هشدار داده‌اند.

یک عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا در ایران می‌گوید رنگ‌بندی نقشه شیوع کرونا «موقتی» است. پیام طبرسی به روزنامه همشهری گفت، در صورت عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، بیش از سه هفته طول نمی‌کشد که ایران درگیر موج جدید شود.

در حال حاضر، هیچ نقطه قرمز و نارنجی بر روی نقشه دیده نمی‌شود و ۵۳ شهر در وضعیت زرد ( خطر متوسط) و ۳۹۵ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.

در ماه‌های گذشته، تعدادی از کارشناسان در مورد شیوه رنگ‌بندی شیوع کرونا در ایران ابراز تردید کرده‌اند و معتقدند با معیارهای جهانی متفاوت است.

در حالی که ستاد ملی مقابله با کرونا در ایران هنوز تصمیم قاطعی در مورد مهار امیکرون نگرفته است، فرمانده عملیاتی ستاد مقابله با کرونا استان تهران خواستار پرهیز از «ازدحام‌های خانوادگی و تجمعات» به مناسبت شب یلدا در ایران شد.

علیرضا زالی گفت شب یلدا می‌تواند «نقطه عطفی» برای افزایش شیوع امیکرون و یا پیشگیری از آن باشد.

او تجربه شب یلدای سال گذشته را «تلخ» توصیف کرد و گفت طی دو هفته پس از شب یلدا، « امواج طغیانی در نقاط مختلف تهران» شکل گرفت.

‌از طرفی، دبیر کمیته علمی کووید-۱۹ ایران تأکید کرده است این کمیته خواستار بازگرداندن محدودیت‌ها و قرنطینه‌های سابق حداقل به مدت چهار هفته شده است.

حمیدرضا جماعتی گفت: «اگر این اقدامات را انجام ندهیم، احتمالاً طی ۳ تا ۴ هفته آینده شاهد پیک امیکرون در کشور خواهیم بود.»

همچنین یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی خواستار بازگرداندن محدودیت‌ها از جمله دورکاری در اداره‌ها شد.

محمدعلی محسنی بندپی ابراز امیدواری کرد که «جان مردم بازیچه تصمیمات غیرمنطقی و غیرعلمی قرار نگیرد.»

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی افزود: «شاهد دورهمی‌ها به روال قبل کرونا اعم از عروسی، ختم و عزا، کنفرانس‌ها و همایش‌ها هستیم. گویی کرونا اصلا وجود ندارد.»

در همین حال، یک عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفته است که پیشنهاد تعطیلی همه اماکن عمومی از قبیل سینماها، رستوران ها، آمفی تئاتر، سالن‌های اجرای کنسرت موسیقی، باشگاه‌های ورزشی مطرح شده است و منتظر تصمیم‌گیری ستاد در این رابطه هستند. مسعود مردانی گفت شرایط عدم رعایت مسایل بهداشتی توسط بسیاری از مردم در تهران نشان دهنده «خوش خیالی مردم به این بیماری» است.

در گذشته، تأخیر مقامات بهداشتی جمهوری اسلامی در تصمیم‌گیری و اعمال و اجرایی کردن محدودیت‌ها منجر به وقوع موج‌های جدید کرونا در ایران شده است و بسیاری نگران هستند بار دیگر این تجربه تکرار شود.

آمار رسمی کرونا در روز ۲۹ آذر

وزارت بهداشت ایران از روز ۲۸ آذر تا ۲۹ آذر، ۲ هزار و ۳۹۰ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ را تأیید کرد.

به این ترتیب، مجموع مبتلایان کرونا در ایران به ۶ میلیون و ۱۷۳ هزار و ۳۶۹ نفر رسید.

همچنین در ۲۴ ساعت گذشته، ۴۱ بیمار دیگر جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان کرونا را به ۱۳۱ هزار و ۱۲۴ نفر رساندند. این در حالی است که بسیاری معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است. 

XS
SM
MD
LG