لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۲۵

کرونا در ایران | عدم دسترسی به واکسن‌‌های «ام‌ آر‌ ان‌ ای» در میانه شیوع امیکرون


در حالی که نگرانی‌ها از شیوع گونه مسری امیکرون ویروس کووید-۱۹ در ایران بالا گرفته است، دبیر کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کشوری نسبت به دورهمی‌های شب یلدا هشدار داد.

مسعود یونسیان گفت: «هرگونه اجتماعی که داشته باشیم و حتی درصدی هم خطر انتقال و انتشار ویروس را افزایش دهد، خطرناک است.»

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت نیز حضور در اجتماعات به ویژه در فصل سرما را عامل افزایش موارد ابتلا در کشور و رفتن به سوی موج ششم بیماری دانسته است.

این در حالی است که با وجود افزایش نگرانی‌ها از گونه امیکرون، وزارت بهداشت ایران با ابلاغ یک دستورالعمل بهداشتی مجوز برگزاری «مراسم فاطمیه» در مکان‌های بسته را صادر کرده است.

از طرفی، وزیر بهداشت ایران بار دیگر گفته است که با وجود مشاهده «برخی موارد مشکوک» هنوز گزارش رسمی از شناسایی امیکرون در کشور اعلام نشده است.

بهرام عین‌اللهی همچنین تأکید کرد که «احتمال ابتلا به امیکرون با واکسیناسیون کم است.»

این در حالی است که گزارش‌های متعددی از کاهش کارآیی واکسن‌های معتبر جهانی - که بیشترین شواهد علمی از آنها در دسترس است - در برابر امیکرون منتشر شده و بسیاری از کشورها به تزریق دز سوم واکسن، به منظور پیشگیری از ابتلا به این گونه به شدت مسری، سرعت بخشیده‌اند.

وزارت بهداشت ایران اطلاعاتی از کارآیی واکسن‌های استفاده شده در داخل کشور در برابر گونه جدید منتشر نکرده است. آمار این وزارتخانه نشان می‌دهد تاکنون سه میلیون و ۱۱۹ هزار و ۳۸۱ نفر دز سوم واکسن را دریافت کرده‌اند.

در ایران، فعلا افراد بالای ۴۰ سال با واکسن‌های سینوفارم، پاستوکووک، و آسترازنکا مشمول دز یادآور هستند.

در همین حال، گروه مشاوره راهبردی سازمان بهداشت جهانی توصیه‌ کرده است که بسته به موجودی، افرادی که دو دز واکسن چینی سینوفارم را زده‌اند می‌توانند برای دز یادآور از واکسن‌های مبتنی برفن‌آوری «ام‌ آر‌ ان‌ ای» مانند فایزر و مدرنا، یا آسترازنکا، استفاده کنند.

این توصیه پس از انتشار نتایج یک پژوهش بزرگ در بریتانیا ارائه می‌شود که نشان داده است تزریق یک دز واکسن مدرنا پس از نخستین دز‌ آسترازنکا یا فایزر ، واکنش ایمنی قوی در افراد ایجاد می‌کند.

در ایران، واردات واکسن‌های فایزر و مدرنا پس از تصمیم آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، ممنوع شد.

وزارت بهداشت دولت سیزدهم با آغاز کار خود، از احتمال واردات فایزر برای زنان باردار خبر داد، اما چند روز بعد، از تصمیم خود مبنی بر واکسیناسیون این قشر با استفاده از واکسن سینوفارم با «تکیه بر شواهد علمی» خبر داد؛ اما جزئیاتی از این شواهد ارائه نکرد.

در عین حال، صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران از ساخت یک واکسن مبتنی بر فن‌آوری «ام آر ان ای» در داخل کشور خبر داده است. این واکسن که «کُرناپسین» نام دارد، هنوز کارآزمایی بالینی خود را نیز آغاز نکرده است.

  • آمار رسمی کرونا در ایران در ۲۶ آذرماه

وزارت بهداشت ایران از روز ۲۵ آذر تا ۲۶ آذر، ۲ هزار و ۱۹۶ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ را تأیید کرد. به این ترتیب، مجموع مبتلایان کرونا در کشور به ۶ میلیون و ۱۶۷ هزار و ۶۵۰ نفر رسید.

همچنین در ۲۴ ساعت گذشته، ۴۶ بیمار دیگر جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان کرونا را به ۱۳۰ هزار و ۹۹۲ نفر رساندند.

این در حالی است که بسیاری، از جمله تعدادی از خود مقامات کشور‌ معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است. 

در‌ حال حاضر، ۸ شهر کشور در وضعیت نارنجی، ۱۱۹ شهر در وضعیت زرد و ۳۲۱ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.

XS
SM
MD
LG