منابع حقوق بشری روز سهشنبه دهم مهر از اعدام سه زندانی با اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر در ایران خبر دادند.
به گزارش این منابع حقوق بشری، روز سهشنبه حکم اعدام دستگیر ساسولی، رشید سپاهی، و ناصر جمشیدی، در زندانهای سمنان و سروان اجرا شد.
به گزارش خبرگزاری «هرانا»، ارگان خبری فعالان حقوق بشر در ایران، دستگیر ساسولی، ۴۶ ساله، متاهل و پدر سه فرزند، اهل و ساکن شهرستان زهک، و رشید سپاهی، ۳۳ ساله، اهل جالق و ساکن بخشان شهرستان سراوان بودند.
به گزارش هرانا، دستگیر ساسولی در سال ۱۳۹۸ در سمنان و رشید سپاهی در سال ۱۳۹۹ در سراوان با اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر بازداشت، و سپس توسط مراجع قضایی جمهوری اسلامی به اعدام محکوم شده بودند.
ناصر جمشیدی که نام خانوادگی او در گزارش سازمان حقوق بشر ایران به صورت «جمشیدپور» نیز ذکر شده است، از سه سال پیش به اتهام حمل مواد مخدر در سمنان بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.
تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانیان توسط مسئولان زندان و نهادهای متولی اعلام نشده است.
بر اساس آمار سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سال ۱۴۰۲، دست کم ۷۶۷ شهروند از جمله ۲۱ زن و دو کودک-مجرم در ایران اعدام شدند.
از این تعداد حکم هفت نفر در ملاعام به اجرا درآمده است. همچنین در این دوره ۱۷۲ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از این تعداد ۵ نفر به اعدام در ملاعام محکوم شدند.
به گفته هرانا، در همین دوره احکام بدوی ۴۹ نفر دیگر نیز به تایید دیوان عالی کشور رسیده است.
سیوششمین هفته کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» زندانیان معترض در ۲۲ زندان کشور، با انتشار بیانیهای در ۱۰ مهر، اعلام کرد که تنها ۱۰ روز اول مهر، بیش از ۲۳ نفر اعدام شدهاند.
این کارزار در بیانیه تازه خود آورده که در یک «اقدام قرون وسطایی»، ۹ مهر، دو نفر در ملأ عام در خمین اعدام شدند. همچنین، از ۲۴ شهریور تا ۴ مهر، در بازهای ۱۰ روزه، ۲۰ نفر در زندان شیراز اعدام شدهاند، اما این آمار در هیچیک از رسانههای داخلی گزارش نشده است.
زندانیان عضو این کارزار یادآور شدند که حکومت با افزایش بحران در عرصه بینالمللی، به افزایش اعدامها روی میآورد تا ضعفهای خود را پنهان کند.
این بیانیه هشدار داده که با توجه به شرایط بحرانی کشور، احتمال افزایش اعدامها در هفتههای آینده وجود دارد.
زندانیان معترض به مجازات اعدام در ۲۲ زندان کشور ابراز نگرانی خود را از وضعیت محکومان زیر حکم اعدام ابراز داشتند و تاکید کردند «که آنها اولین سوژه جبران شکستها و ناتوانیهای منطقهای و بین المللی استبداد دینی حاکم بر میهنمان هستند.»
زندانیان عضو این کارزار از همه فعالان حقوق بشری مستقل و آزاد داخلی و بینالمللی دعوت کردند که «صدای زندانیان محکوم به اعدام باشند که در سکوت خبری اعدام نشوند.»
در تنظیم این مطلب از گزارش هرانا، سازمان حقوق بشر ایران، و صدای آمریکا استفاده شده است