لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۴۳

واکنش ایران به گزارش روزنامه تایمز اسرائیل: حمله سایبری به زیرساخت‌های ارتباطی را دفع کردیم


مقام‌های ایران به شکل تلویحی اسرائیل را مسئول حمله روزهای اخیر به زیرساخت‌های ارتباطی معرفی می‌کنند
مقام‌های ایران به شکل تلویحی اسرائیل را مسئول حمله روزهای اخیر به زیرساخت‌های ارتباطی معرفی می‌کنند

بعد از انتشار گزارش روزنامه تایمز اسرائیل، وزیر ارتباطات و رییس هیئت مدیره شرکت ارتباطات زیر ساخت ایران خبر دادند که حمله‌ای سایبری از یک مبدا علیه ایران دفع شده است.

محمدجواد آذری جهرمی روز دوشنبه در صفحه توئیتر خود با اشاره تلویحی به حکومت اسرائیل، نوشت حمله سایبری از طرف دولتی رخ داده بود که «سابقه‌ی آن در بکارگیری سلاح سایبری در پرونده‌هایی چون استاکس نت» مشخص است و این‌بار قصد داشت «به زیرساخت‌های ارتباطی ایران صدمه‌» وارد کند.

وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی اضافه کرد که این مساله «از طریق مجامع بین‌المللی»‌ پیگیری می‌شود.

پیش از آذری جهرمی، حمید فتاحی معاون وزیر و رئیس هیات مدیره شرکت ارتباطات ایران هم در صفحه توییتر خبر داده بود که «حملات پراکنده‌ای» به برخی زیرساخت‌های ارتباطی ایران انجام شده که این حملات دفع شده است.

مقام‌های ایرانی هنوز جزییات بیشتری از این اتفاق منتشر نکرده‌اند، اما ایرنا، خبرگزاری رسمی دولت ایران، نوشت که به زودی جزییات بیشتری از این حمله را منتشر خواهد کرد.

پیش از این روزنامه تایمز اسرائیل روز ۳۱ اکتبر (۵ نوامبر) به نقل از تلویزیون «هاداشات» در اسرائیل خبر داده بود که هفته گذشته زیرساخت‌ها و شبکه‌ استراتژیک ارتباطی ایران تحت حمله قرار گرفته است. به گزارش این تلویزیون این حمله از طریق ویروسی مشابه «استاکس‌نت» اما «قوی‌تر، پیچیده‌تر و تهاجمی‌تر» انجام شده است.

مقام‌های اسرائیلی هنوز درباره این حمله توضیحی ارائه نکرده‌اند، اما هفته گذشته غلام‌رضا جلالی، رییس سازمان پدافند غیرعامل ایران، خبر داده بود که این سازمان «نسل جدیدی» از ویروس استاکس‌نت را کشف کرده است که «به‌ صورت چندتکه» بود و «به‌ صورت غیرفعال قصد ورود به سامانه‌ها» را داشت.

این نخستین بار نیست که ایران تحت حمله‌های سایبری قرار می‌گیرد. در سال‌های گذشته تاسیسات هسته‌ای، انبارهای پتروشیمی و خطوط انتقال گاز و وزارت نفت از جمله نهادهایی بودند که تحت حمله‌‌های سایبری قرار داشتند. از جمله تابستان سال ۹۲ خبرگزاری مهر خبر از آن داده بود که «شبکه مخابرات و اینترنتی صنعت نفت هر هفته شاهد گسترده‌ترین حملات سایبری از خارج از کشور است».

حمله استاکس‌نت احتمالا مشهورترین این حمله‌‌ها است. این ویروس سال ۲۰۱۰ وارد تاسیسات هسته‌ای ایران شد. آن زمان روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی نوشته بود که با توجه به پیچیدگی طراحی استاکس‌نت٬ یک یا چند دولت پشت طراحی این ویروس قرار داشته‌اند. به گزارش این روزنامه٬‌ اسرائیل استاکس نت را در مرکز اتمی دیمونا در این کشور و بر روی سانتریفیوژهای مشابهی که ایران از آنها در تاسیسات نطنز استفاده می کند، با موفقیت آزمایش کرده بود.

بعدها ادوارد اسنودن٬ آمریکا و اسرائیل را متهم کرده بود که با همکاری یکدیگر این ویروس را طراحی و علیه برنامه هسته‌ای ایران از آن استفاده کرده‌اند.

علاوه بر استاکس‌نت در سال‌های گذشته نام ویروس‌های دیگری چون «دوکو»، «فیلم» و «مهدی» نیز مطرح شده بود. ویروس‌هایی که عمدتا در تاسیسات صنعتی و هسته‌ای فعال بودند.

ادعای مقام‌های ایرانی درباره حمله سایبری به زیر ساخت‌های ارتباطی این کشور در حالی بیان می‌شود که ایران از طرف کشورهای غربی به انجام حمله‌های سایبری متهم می‌شود. برای نمونه تابستان سال جاری شرکت امنیت سایبری «فایر ای» خبر از به راه افتادن موجی از حملات سایبری هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی به شرکت‌های انرژی در خاورمیانه داده بود.

پیش از آن وزیر کشور آلمان هم به نقل از گزارش آژانس اطلاعاتی داخلی آن کشور، خبر از حمله‌های سایبری با مبدا ایران به این کشور داده و گفته بود شمار این حمله‌ها از سال ۲۰۱۴ در حال افزایش بوده و به ویژه در سال گذشته، ۲۰۱۷، تعداد آنها بیشتر شده است.

پس از خروج دولت آمریکا از برجام نیز اف بی آی در بیانیه ای به شرکت های آمریکایی اعلام کرد بر اساس ارزیابی این نهاد و در واکنش به خروج دولت ترامپ از برجام «فعالین سایبری در جمهوری اسلامی ایران می توانند به طور بالقوه با استفاده از طیفی از عملیات کامپیوتری از اسکن کردن شبکه ها برای یافتن نقاط آسیب پذیر تا پاک کردن داده ها علیه شبکه های مستقر در آمریکا حملات سایبری انجام بدهند.»

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif


XS
SM
MD
LG