کارشناسان اطلاعاتی و امنیت سایبری آمریکا میگویند ایالات متحده خود را در برابر حملات سایبری ایران، که احتمالا به تلافی بازگرداندن تحریمها علیه آن کشور انجام خواهد شد، آماده میکند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس روز چهارشنبه در گزارشی با این مقدمه نوشت، نگرانی از تهدید سایبری ایران از ماه مه و از زمان اعلام تصمیم پرزیدنت ترامپ به خروج از توافق هستهای وجود داشت.
با این حال، به نوشته این خبرگزاری، کارشناسان اطلاعاتی و امنیت سایبری میگویند نگرانی از این تهدید پس از بازگشت رسمی تحریمهای آمریکا علیه ایران در روز سه شنبه، افزایش یافته است.
به گفته «پریسیلا موریوچی» مدیر بخش تهدید استراتژیک شرکت «رکوردِد فیوچر» با این که تهدید مشخصی در کار نیست، اما شاهد افزایش تحرکات مرتبط با تهدید ایران در چند هفته اخیر بودهایم.
این شرکت مستقر در ماساچوست اردیبهشت ماه و پس از آن که ترامپ اعلام کرد از برجام خارج میشود، پیش بینی کرد حملات سایبری تلافی جویانه ایران ظرف دو تا چهار ماه آغاز خواهد شد.
به نوشته آسوشیتدپرس مدیر پیشین دفتر ایران اداره اطلاعات ملی آمریکا نیز میگوید احتمالا تهران جهت آماده سازی نیروهای سایبری اش برای انجام حمله تلافی جویانه دست به کار خواهد شد.
به عقیده نورم رول احتمال این که ایران دست به حمله شدیدا ویرانگر بزند زیاد نیست، اما فرصتی است که بتواند توان خود را برای به چالش کشیدن اقتصاد آمریکا و تحمیل هزینه به آن نشان بدهد.
دفتر دن کوتس مدیر اطلاعات ملی آمریکا از پاسخ به پرسش خبرگزاری آسوشیتدپرس در این زمینه خودداری کرده است.
اوایل مرداد ماه، «مرکز ملی امنیت و ضدجاسوسی» در جدیدترین گزارش خود، از ایران، روسیه و چین به عنوان سه کشور عمده «فعال و با ظرفیت بالا» در حوزه سایبری علیه ایالات متحده نام برد.
این گزارش چند روز پس از آن منتشر شد که دستگاه اطلاعاتی آلمان نیز از جمهوری اسلامی ایران به عنوان آخرین قدرتی که حملات سایبری علیه سامانههای کامپیوتری آن کشور را انجام میدهد، نام برد.
اوایل خرداد و مدتی پس اعلام خروج آمریکا از توافق هستهای ایران، پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) به شرکتهای آمریکایی هشدار داد که ایران ممکن در واکنش به این تصمیم دست به حملات سایبری بزند.