وزارت خزانه داری آمریکا، نام عوامل سایبری در ایران را که به صدها دانشگاه حمله کرده اند و مورد تحریم آمریکا قرار گرفته اند، روز جمعه ۳ فروردین ۹۷ منتشر کرد.
موسسه مبنا: یک شرکت مستقر در ایران که برای سرقت اطلاعات شخصی و اقتصادی به منظور دستیابی به سود مالی، حملات سایبری گسترده ای را انجام داده است. این شرکت در سال ۲۰۱۳ یا حدود آن زمان تاسیس شد تا به دانشگاه های ایران و مراکز پژوهشی و علمی کمک کند. اما این شرکت پیمانکار نهادهای دولتی و خصوصی در ایران نیز بوده است تا حملات سایبری و فعالیت های مخرب دیگر انجام دهد. مبنا دست کم به حدود ۱۴۴ دانشگاه در آمریکا و ۷۶ دانشگاه در ۲۱ کشور دیگر از جمله اسرائیل، کانادا، چین، دانمارک، ژاپن، مالزی، نروژ، ترکیه، بریتانیا، کره جنوبی و...حمله سایبری کرده است و حساب های کاربری اینترنتی بسیاری را هک کرده است. اطلاعات به سرقت رفته سپس برای منافع سپاه پاسداران مورد استفاده قرار گرفت و داخل ایران از طریق دست کم دو وب سایت به فروش رفت.
غلامرضا رفعت نژاد: از بنیانگذاران موسسه مبنا که حملات سایبری مبنا را سازماندهی کرده است.
احسان محمدی: از بنیانگذاران موسسه مبنا که همراه رفعت نژاد، به سازماندهی حملات سایبری مبنا علیه دانشگاه ها کمک کرده است.
سیدعلی میرکریمی: هکر و پیمانکار در موسسه مبنا بوده است. میرکریمی در بخش های مختلف کمپین هک دانشگاه ها که موسسه مبنا آن را به راه انداخت، فعال بود.
مصطفی صادقی: هکر و وابسته به موسسه مبنا بوده است. صادقی به حساب کاربری حدود هزار نفر از استادان دانشگاه نفوذ کرد و دست به حملات دیگر سایبری زد و از این راه نفع مالی برده است.
سجاد طهماسبی: پیمانکار موسسه مبنا بوده است. او به هدایت و تسهیل کمپین حملات سایبری به دانشگاه ها کمک کرده است و قربانیان این حملات را تحت نظر داشته است.
عبدالله کریما: تاجری که مالک و اداره کننده شرکتی بود که از طریق یک وبسایت، اطلاعات دزدیده شده دانشگاهیان را فروخت. مرتبطان موسسه مبنا به طور مرتب اطلاعات به سرقت رفته دانشگاهیان را به کریما ارائه می دادند.
ابوذر گوهری مقدم: استاد دانشگاه و وابسته به موسسه مبنا بوده است. گوهری مقدم اطلاعات دزدیده شده را با بنیانگذاران مبنا، «رفعت نژاد» و «محمدی»، رد و بدل کرده است.
روزبه صباحی: پیمانکار موسسه مبنا بوده است و به اجرای بخش های مختلف کمپین هک دانشگاه ها کمک کرده است.
محمدرضا صباحی: از پیمانکاران موسسه مبنا بوده است که در هدایت حملات سایبری به دانشگاه ها مشارکت داشته است.
بهزاد مصری: اداره کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا، علاوه بر افراد فوق، یک شهروند دیگر ایرانی به نام بهزاد مصری را نیز به خاطر فعالیت های عمده مخرب سایبری از جمله سرقت اطلاعات با ارزش یک شرکت رسانه ای در آمریکا، تحت تحریم قرار داد.
بیشتر بخوانید:
ایرانی متهم شده در پرونده هک سریال «بازی تاج و تخت» کیست
مصری کسی است که آبان ماه گذشته فاش شد که در پرونده هک سریال «بازی تاج و تخت» نقش داشته است. در کیفرخواست بهزاد مصری آمده بود: وی عضو یک گروه هکر به نام «کلاه سیاههای ترک» است و در استخدام نظامیان ایران برای حملات سایبری علیه اسرائیل است. گفته شده او غیر از سریال بازی تاج و تخت، سعی در دسترسی به سه سریال دیگر این شبکه را داشته است.
مصری پس از سرقت اطلاعات سعی کرد از شرکت رسانه ای ۶ میلیون دلار باج بگیرد.
بهزاد مصری از تاریخ ۲۱ نوامبر ۲۰۱۷ به دستور یک دادگاه آمریکا در شهر نیویورک، تحت تعقیب قضایی قرار گرفته است.