لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۲۰

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران: سلطانعلی عابدی، روزنامه‌نگار زندانی، را فورا آزاد کنید


سلطانعلی عابدی، روزنامه‌نگار زندانی
سلطانعلی عابدی، روزنامه‌نگار زندانی

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران خواستار آزادی فوری و بی‌قید و شرط سلطانعلی عابدی، روزنامه‌نگار افشاگر فساد در شهرداری زاهدان، شد.

این تشکل صنفی بین‌المللی روز پنجشنبه ۱۶ آذر با اشاره به مجازات یک سال حبس برای سردبیر پایگاه خبری «دیارعیار»، از مقامات حکومت ایران خواست که او را بی‌درنگ آزاد کرده و به حبس روزنامه‌نگاران متعهد پایان دهند.

شریف منصور، مسئول بخش خاورمیانه و آفریقای شمالی در فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، ضمن طرح درخواست آزاد‌ی «فوری و بی‌قید و شرط» سلطانعلی عابدی، تاکید کرده است که روزنامه‌نگاران باید بتوانند بدون هراس از مجازات بازداشت و زندان ناشی از خبررسانی درباره مقامات، به فعالیت بپردازند.

به گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سلطانعلی عابدی روز دوشنبه ۱۳ آذر پس از مراجعه به شعبه سوم اجرای احکام کیفری زاهدان بازداشت و برای اجرای حکم حبس به زندان این شهر منتقل شده است.

بنا بر این گزارش، افشای فساد شهرداری زاهدان از مصادیق اتهام «نشر اکاذیب و افترا» علیه این روزنامه‌نگار عنوان شده است.

به گزارش فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، سلطانعلی عابدی در طول چند سال گذشته و پس از انتشار گزارش‌های انتقادی درباره مشکلات استان سیستان و بلوچستان از جمله کمبود آب و عملکرد استانداری چندین بار بازداشت و زندانی شده است.

بر پایه گزارش این نهاد صنفی، پیش‌تر انتشار گزارشی انتقادی درباره وضعیت شورای شهر زاهدان هم موجب تهدید این روزنامه‌نگار از سوی اعضای شورای شهر و ضرب و جرح او به وسیله گروهی از افراد ناشناس شده بود.

فشار بر روزنامه‌نگاران در ایران با آغاز اعتراضات سراسری در پایان شهریور ۱۴۰۱ شدت یافت و با بازداشت دست‌کم ۷۳ روزنامه‌نگار و عکاس خبری در نیمه دوم سال گذشته، آزادی مطبوعات بیش از پیش در ۴۵ سال گذشته در محاق قرار گرفت.

بر اساس جدیدترین گزارش سازمان گزارشگران بدون مرز درباره آزادی رسانه‌ها که ١٣ اردیبهشت ۱۴۰۲ منتشر شد، ایران در میان ۱۸۰ کشور جهان در جایگاه ۱۷۷ قرار گرفته است.

یک روزنامه‌نگار ساکن ایران پیش از این به صدای آمریکا گفته که «فشارها بر مطبوعات در ایران» در پی اعتراضات سراسری در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ «بسیار تشدید شده» و انتظار جمهوری اسلامی از رسانه‌ها «تولید بولتن‌های تبلیغاتی است» و به دلیل «تحلیل‌های نقادانه» با عناوینی مبهم مثل «سیاه‌نمایی» تحت فشار قرار می‌گیرند.

XS
SM
MD
LG