لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۳۱

کرونا در ایران | هشدار در مورد حضوری شدن مدارس باوجود نبود واکسن «قابل اطمینان» برای خردسالان


آرشیو
آرشیو

وزارت بهداشت ایران از روز ۲۰ آبان تا ۲۱ آبان، ۷ هزار و ۳۲۲ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ را تأیید کرد.

به این ترتیب، مجموع مبتلایان کرونا در ایران به ۶ میلیون و ۲۷ هزار و ۲۶۹ نفر رسید.

همچنین در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۰۹ بیمار دیگر جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان کرونا به ۱۲۷ هزار و ۹۱۸ نفر رسید.

این در حالی است که بسیاری، از جمله تعدادی از مقامات کشور‌، معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است. 

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، اوایل مرداد ماه گفته بود موارد مرگ ناشی از ابتلا به کووید-۱۹ در آبان ماه به زیر ۵۰ نفر خواهد رسید.

نقشه رنگبندی جدید شیوع ویروس کرونا در اپلیکیشن ماسک وزارت بهداشت نشان می‌دهد شمار شهرستان‌های قرمز از ۳۳ شهر به ۲۲ شهر کاهش یافته است، شهرهای اصفهان، شیراز، همدان و بجنورد در وضعیت زرد قرار گرفته‌اند، و بوشهر و زاهدان به رنگ آبی درآمدند.

  • آغاز محدودیت‌های «هوشمند» از آذر

عضو کمیته علمی کشوری کرونا از اعمال محدودیت‌های هوشمند کرونایی از ابتدای آذر خبر داد. مصطفی قانعی گفت محدودیت‌هایی برای افرادی که واکسن تزریق نکرده‌اند اعمال خواهد شد.

او افزود این محدودیت‌ها شامل تردد و سفر است و به تدریج حوزه‌های دیگر را نیز دربر می‌گیرد.

  • حضوری شدن مدارس به رغم عدم واکسیناسیون کودکان زیر ۱۲ سال

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت می‌گوید از آنجا که واکسن قابل اطمینان برای دانش‌آموزان زیر ۱۲ سال موجود نیست، مدارس باید با «رعایت کامل و دقیق» پروتکل‌های بهداشتی و استفاده از ماسک در تمام اماکن و ساعت‌ها فعالیت داشته باشند.

محسن فرهادی هشدار داد مدارسی که کلاس‌های استاندارد برای تهویه ندارند، نباید به طور حضوری فعالیت کنند.

بسیاری از والدین و مسئولان مدارس نیز در روزهای گذشته در مورد اعمال پروتکل‌های بهداشتی و امکانات موجود در این زمینه ابراز نگرانی کرده‌اند. مدارس ایران قرار است از آذرماه حضوری شوند.

سرپرست آموزش و پرورش گفته است «تمهیدات درون سازمانی» برای بازگشایی مدارس اتخاذ شده که نیازمند بررسی است.

  • واکسیناسیون کودکان خردسال با پاستوکووک

در حالی که پس از صدور مجوز واکسن فایزر برای کودکان خردسال، بسیاری از کشورها واکسیناسیون کودکان را با این واکسن آغاز کرده‌اند، رئیس انستیتو پاستور ایران می‌گوید کودکان ایرانی با تزریق واکسن پاستوکووک مقابل ویروس کووید-۱۹ واکسینه خواهند شد.

به گفته علیرضا بیگلری، این واکسن «از معدود واکسن هایی است» که کارآزمایی بالینی آن برای گروه سنی ۲ تا سال ۱۸ انجام شده است.

ایران، واکسن دو دزه «سوبرانا ۲» کوبا را با نام تجاری «پاستوکووک» تولید می‌کند و در روز ۸ تیر نیز به آن مجوز استفاده اضطراری داد.

واکسن «سوبرانا ۲» شامل بخشی از پروتئین «اسپایک» ویروس کرونا است که با یک واکسن استاندارد کزاز ترکیب شده است.

مقامات کوبایی می‌گویند نتایج اولیه واکسن‌های داخلی‌شان مشابه نتایج سایر واکسن‌های موجود برای مقابله با کووید-۱۹ است و «به طور قابل توجهی» انتقال ویروس، بروز بیماری شدید و مرگ را کاهش می‌دهد و هیچ‌ عارضه جدی در‌ کودکان نداشته است.

منتقدان می‌گویند نتایج آزمایش‌ها توسط کارشناسان مورد ارزیابی و داوری قرار نگرفته است.

در همین حال، مجوز انجام آزمایش‌های بالینی واکسن برکت نیز در گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ ساله صادر شده است.

برکت تاکنون فقط نتایج آزمایش‌های پیش‌بالینی خود را در یک نشریه‌ تخصصی به نام «بازبینی‌ها در ویروس‌شناسی پزشکی» (Reviews in Medical Virology) منتشر کرده است.

XS
SM
MD
LG