رئیس پژوهشکده غدد و متابولیسم ایران میگوید بیش از ۶۰ درصد از مردم این کشور دچار اضافه وزن و چاقی هستند، ۱۱ درصد به دیابت مبتلا هستند و کم بودن ید در سبد غذایی موجب کمبود رشد ذهنی و جسمی کودکان و نوجوانان کشور شده است.
گزارشهای پیشین از شیوع سوءتغذیه میان اقشار کم درآمد ایران حکایت دارند و افزایش تورم و گرانی موجب شده مواد مغذی مانند پروتئین و لبنیات از سبد غذایی بسیاری از خانوارها حذف یا کم شود و نان جایگزین آن گردد. چنانکه رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس میگوید، حدود ۴۰ میلیون نفر از جمعیت کشور به «کمک فوری» نیاز دارند.
خبرگزاری دانشجویان ایران روز سهشنبه ۱۸ آبان به نقل از دکتر فریدون عزیزی، رئیس پژوهشکده غدد و متابولیسم ایران، نوشت که در ایران حدود ۱۱ درصد مردم دچار دیابت هستند و این رقم در شهر تهران ۱۵ درصد است.
به گفته او، «بیش از ۱۰ درصد» مردم ایران به «گواتر، گرهها و سرطانها، کمکاری و پرکاری تیروئید» مبتلا هستند.
رئیس پژوهشکده غدد و متابولیسم ایران همچنین تصریح کرد: «اختلالات مربوط به کمبود ید و کمکاری تیروئید موجب کمبود رشد ذهنی و جسمی کودکان و نوجوانان» کشور شده که «کاهش ضریب هوشی، یادگیری، و اختلالات ذهنی همراه خواهد بود.»
بنا بر محاسبات کمیته دستمزد کانون عالی شوراهای اسلامی کار ایران، نرخ سبد معیشت خانوار در مهر ماه به ۱۱ میلیون و ۴۷۹ هزار تومان رسیده و بر این اساس، بسیاری از مردم تنها میتوانند روزانه یک وعده غذای گرم بخورند و دو وعده دیگر را سردستی با غذای سرد سپری کنند.