لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۴۷

افزایش قیمت داروهای تزریقی و بیمارستانی؛ ناکامی طرح یارانه‌ای «دارویار»


بحران دارو در ایران و چالش‌های صنعت داروسازی
بحران دارو در ایران و چالش‌های صنعت داروسازی

مدیرکل «بیمه سلامت ایران» اعلام کرد که بودجه طرح دارویار برای سال آینده باید «حداقل ۴۰ درصد» افزایش یابد، حتی اگر «نرخ یارانه ارزی داروها ثابت بماند.»

به گزارش خبرگزاری حکومتی میزان، محمد اسماعیل کاملی در ادامه تأکید کرد که با گذشت بیش از دو سال از اجرای این سیاست، به دلیل تغییرات در سیاست‌های ارزی کشور، «بازنگری در طرح بیمه دارویار ضروری به نظر می‌رسد.»

در روزهای اخیر، افزایش قیمت برخی داروها تا ۴۰۰ برابر، باعث نگرانی مردم شده است.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، شرکت داروسازی زهراوی اعلام کرد قیمت برخی داروها افزایش چشمگیری داشته است؛ از جمله آمپول جنتامایسین ۲۰ با ۴۱۵ درصد و آمپول ویتامین ب.۱۲ با ۲۲۸ درصد افزایش.

با این حال، محمدرضا ظفرقندی، «وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی»، در ادعایی متناقض گفت که تنها حدود ۱۰ درصد از اقلام دارویی اصلاح قیمت شده‌اند.

ظفرقندی همچنین در ادعایی که باعث انتقاد کارشناسان شده است، گفت که «دولت قصد دارد مابه‌التفاوت تغییرات نرخ ارز را به بیمه‌ها پرداخت کند تا افزایش قیمت دارو به مردم تحمیل نشود.»

در واکنش به این ادعا، علیرضا حیدری، کارشناس تامین اجتماعی گفت که اگر قرار باشد سهم پرداختی مردم ثابت بماند، بیمه‌ها باید تمام اختلاف قیمت را پوشش دهند.

او افزود با توجه به بدهی‌های انباشته دولت به سازمان تأمین اجتماعی و محدودیت بودجه بیمه‌های تکمیلی، «این وعده با تردیدهای جدی مواجه است.»

حیدری تأکید کرد که اگرچه وزیر بهداشت مدعی واقعی‌سازی قیمت دارو برای حمایت از تولیدکنندگان است، اما به احتمال زیاد فشار مالی در نهایت به مردم منتقل می‌شود و پرداخت از جیب مصرف‌کنندگان افزایش خواهد یافت.

در ادامه گزارش خبرگزاری میزان، بهمن صبور، نایب رئیس انجمن داروسازان استان تهران، گفت که بیش از ۹۵ درصد افزایش قیمت داروها مربوط به داروهای تزریقی و بیمارستانی است.

او تأکید کرد که داروهایی که افزایش قیمت داشته‌اند، تولید داخل هستند و هدف از این اقدام، حمایت از تولید داخلی و جلوگیری از کمبود دارو در بازار بوده است.

صبور توضیح داد که قیمت برخی آمپول‌های تزریقی، مانند کلرفنیرامین و ویتامین سی، به دلیل هزینه‌های تولید و مواد جانبی افزایش یافته است. او گفت که اگر قیمت داروهای داخلی منطقی تنظیم نشود، کشور مجبور به واردات خواهد شد که هزینه بیشتری به همراه دارد.

این مدیر صنفی درباره آینده قیمت دارو گفت که وضعیت قیمت‌گذاری به شرایط ارزی کشور بستگی دارد.

او پیش بینی کرد که اگر بیمه‌ها از داروهای اساسی حمایت کنند، افزایش قیمت قابل توجهی رخ نخواهد داد.

پیش از این مهدی پیرصالحی، رئیس سازمان غذا و دارو، نیز اعلام کرد که از مجموع حدود ۳۸۰۰ قلم دارو، قیمت ۳۷۰ قلم افزایش یافته است.

به گفته او، میانگین افزایش قیمت دارو از ابتدای سال تاکنون حدود ۳۰ درصد بوده است.

هشدار کارشناسان نسبت به تشدید بحران در حوزه دارو افزایش پیدا کرده و بنابر پیش‌بینی‌ها کمبود دارو به زودی یکی از بزرگ‌ترین معضلات بیماران خواهد بود. در همین راستا یک سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس دوم دی‌ماه با هشدار نسبت به اینکه کمبود بحرانی دارو به ۱۱۶ قلم رسیده، خطاب به دولت تاکید کرده بود که اگر تدبیر نشود کمبود‌ها تا پایان سال به ۱۰ برابر می‌رسد.

رئیس هیات‌مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران نیز ۲۹ مهرماه در نامه‌ای به وزیر بهداشت اعلام کرده بود که زنگ خطر کمبودهای دارویی در ماه‌‌های آتی به صدا درآمده است و باید این وزارتخانه حساب دارو و تجهیزات پزشکی از سایر درآمدهای بیمارستان‌ها را جدا کند.

صنعت دارو در ایران همچون سایر صنایع از مشکلاتی نظیر نرخ ارز، کمبود منابع ارزی و نقدینگی، عدم تخصیص به موقع ارز، مشکلات متعدد داخلی و خارجی در واردات مواد اولیه، عدم وصول مطالبات از دولت و در نهایت قطعی‌های مکرر برق و توقف تولید رنج می‌برد.

XS
SM
MD
LG