رئیس سازمان «غذا و دارو» در جمهوری اسلامی از افزایش ۳۰ درصدی قیمت ۳۷۰ قلم دارو خبر داده و گفته درصد افزایش قیمت در مقایسه با تورم کشور، «رقم مطلق آن چندان بالا نیست.»
به گزارش خبرگزاری تسنیم، مهدی پیرصالحی همچنین از کمبود برخی انواع شیرخشک در کشور خبر داده و گفته یکی از دلایل عدم تمایل داروخانهها به توزیع شیرخشک، سود پایین این محصول و تاخیر چندماهه در دریافت پول آن از بیمههاست.
این مقام وزارت بهداشت تاکید کرده که از مجموع حدود ۳۸۰۰ قلم دارو تنها قیمت ۳۷۰ قلم افزایش یافته و برخی آمپولها که قبلاً ۶ هزار تومان قیمت داشتند به ۱۹ هزار تومان رسیده است.
مسعود پزشکیان نیز در اجلاس روسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی بدون ذکر راهکاری برای بهبود حوزه بهداشت و درمان از منظر نیروی انسانی و دارو و تجهیزات گفته که «تجربه نشان داده است بخشی از ارزهایی که برای واردات دارو و یارانه آن میدهیم، گم میشود؛ با این شیوه عرضه دارو نمیتوان به عدالت رسید.»
پزشکیان تاکید کرده که کاملا مشهود است که سرانه درمان به مناطق محروم نمیرسد.
در همین حال هشدار کارشناسان نسبت به تشدید بحران در حوزه دارو افزایش پیدا کرده و بنابر پیشبینیها کمبود دارو به زودی یکی از بزرگترین معضلات بیماران خواهد بود. در همین راستا یک سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس دوم دیماه با هشدار نسبت به اینکه کمبود بحرانی دارو به ۱۱۶ قلم رسیده، خطاب به دولت تاکید کرده بود که اگر تدبیر نشود کمبودها تا پایان سال به ۱۰ برابر میرسد.
سلمان اسحاقی گفته بود با این روند «تا پایان سال کمبودهای دارویی به ۱۰ برابر خواهد رسید و سلامت مردم در معرض تهدید قرار خواهد گرفت.»
رئیس هیاتمدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران نیز ۲۹ مهرماه در نامهای به وزیر بهداشت اعلام کرده بود که زنگ خطر کمبودهای دارویی در ماههای آتی به صدا درآمده است و باید این وزارتخانه حساب دارو و تجهیزات پزشکی از سایر درآمدهای بیمارستانها را جدا کند.
صنعت دارو در ایران همچون سایر صنایع از مشکلاتی نظیر نرخ ارز، کمبود منابع ارزی و نقدینگی، عدم تخصیص به موقع ارز، مشکلات متعدد داخلی و خارجی در واردات مواد اولیه، عدم وصول مطالبات از دولت و در نهایت قطعیهای مکرر برق و توقف تولید رنج میبرد.