لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۰۹

ارتش اسرائیل اسامی و تصاویر ١٢ فرمانده کشته‌شده واحد رضوان حزب‌الله را منتشر کرد


اسامی و تصاویر ١٢ فرمانده واحد رضوان حزب‌الله که در حمله روز جمعه اسرائیل کشته شدند
اسامی و تصاویر ١٢ فرمانده واحد رضوان حزب‌الله که در حمله روز جمعه اسرائیل کشته شدند

ارتش اسرائیل روز شنبه ٣١ شهریور، اسامی و تصاویر ١٢ فرمانده واحد رضوان گروه حزب‌الله را که در حمله روز جمعه سی‌ام شهریور، به محل تجمع آنها در زیر ساختمانی در محله «ضاحیه» بیروت کشته شدند، منتشر کرد.

مهمترین فرمانده کشته شده حزب‌الله در حمله اسرائیل، ابراهیم عقیل، رئیس عملیات نظامی حزب‌الله، فرمانده نیروی رضوان، و مسئول اجرای طرح‌های نظامی این گروه نیابتی حکومت ایران به منطقه جلیله در شمال اسرائیل بود.

در حمله هوایی اسرائیل به محل تجمع فرماندهان حزب‌الله، در مجموع ۱۶ عضو این گروه کشته شدند.

از دیگر کشته‌شدگان حمله روز جمعه، احمد وهبی، رئیس واحد آموزشی حزب‌الله و از فرماندهان سابق نیروی رضوان، است.

ارتش اسرائیل اعلام کرد: وهبی از جمله کسانی بود که در طرح‌ریزی برای حمله به جلیله دست داشت و همچنین در «پیشبرد استقرار حزب‌الله در جنوب لبنان و در عین حال تلاش برای بهبود قابلیت‌های رزم زمینی» این گروه مشارکت داشت.

به گفته ارتش اسرائیل، احمد وهبی همچنین در نخستین ماه‌های درگیری‌های جاری در طرح‌ریزی و انجام حملات راکتی به آن کشور مشارکت داشت.

سامر حلاوی، فرمانده منطقه ساحلی؛ عباس مسلمانی، فرمانده منطقه قانا؛ عبدالله حجازی، فرمانده منطقه رمیم ریج؛ محمد رضا، فرمانده منطقه خیام؛ حسن مدی، فرمانده منطقه جبل‌دوف؛ حسن عبدالستار، فرمانده عملیات؛ و حسین حدرج، رئیس ستاد، از دیگر فرماندهان کشته‌شده واحد رضوان حزب‌الله در حمله روز جمعه اسرائیل به محل تجمع آنها هستند.

ارتش اسرائیل در بیانیه خود یادآور شد ابراهیم عقیل و دیگر فرماندهان کشته‌شده در حمله روز جمعه مسئول برنامه‌ریزی، پیشبرد، و اجرای صدها عملیات تروریستی علیه اسرائیل از جمله طرح آدم‌کشی حزب‌الله برای حمله به مناطق شمالی اسرائیل بودند.

تشدید درگیری‌ها میان حزب‌الله و اسرائیل پس از تداوم حملات راکتی و پهپادی حزب‌الله به اسرائیل و انفجار دستگاه‌های ارتباطی این گروه صورت گرفته است که طی آن نزدیک به ۴۰ تن، عمدتا از اعضای این بازوی نیابتی جمهوری اسلامی، کشته و ٣ هزار تن دیگر زخمی شدند.

اگرچه انفجارهای مزبور به اسرائیل نسبت داده شده، اما اسرائیل موضع «نه تایید و نه تکذیب» را در این ارتباط اتخاذ کرده است.

از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر سال گذشته حماس به جنوب اسرائيل، حزب‌الله نیز در حمایت از این گروه وارد جنگ شد و از‌‌ آن زمان بارها با شلیک راکت سعی کرده است به شمال اسرائيل حمله کند.

این حملات موجب شده است هزاران اسرائیلی خانه‌های خود در شمال این کشور را ترک کنند.

اسرائیل گفته است به هر شکل ممکن، چه دیپلماتیک و چه نظامی، امنیت را در مناطق شمالی خود برقرار می‌کند. اسرائيل خواستار عقب‌نشینی حزب‌الله از مناطق مرزی لبنان با اسرائيل است.

تاکنون، تلاش‌های دیپلماتیک برای عقب‌راندن حزب‌الله لبنان به آن سوی رودخانه لیطانی در ۳۰ کیلومتری مرز مشترک اسرائیل و لبنان بر اساس قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد که پایان‌بخش جنگ ۳۴ روزه اسرائیل و حزب‌الله در تابستان سال ۱۳۸۵ بود، ناکام مانده است.

حزب‌الله لبنان در سال ۱۳۶۱ توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تاسیس شد. تاکنون چندین کشور، از جمله ایالات متحده، اسرائیل، آلمان، صربستان، لیتوانی، استونی، لتونی، و استرالیا کلیت این گروه را به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده است.

شناسایی کلیت حزب‌الله لبنان به عنوان یک سازمان تروریستی به مفهوم تفاوت قائل نشدن میان شاخه سیاسی با شاخه نظامی آن حزب و تروریست شناختن هر دو شاخه حزب‌الله است.

XS
SM
MD
LG