یک منبع نزدیک به حزبالله لبنان اعلام کرد ابراهیم عقیل، فرمانده واحد رضوان و عضو شورای جهاد حزبالله، بر اثر حمله هوایی روز جمعه اسرائیل در ضاحیه بیروت کشته شده است.
پیشتر نیز خبرگزاری رویترز و رسانههای اسرائیلی گزارش داده بودند که اسرائیل روز جمعه با انجام حمله هوایی به جنوب بیروت ابراهیم عقیل را هدف قرار دادهاند.
ارتش اسرائیل انجام «حملهای هدفمند» به بیروت را تایید کرد. رویترز به نقل از منابع امنیتی در لبنان گزارش داد این حمله به نزدیکی تاسیسات مهم حزبالله انجام شده است.
این عضو بلندپایه حزبالله به دلیل دستداشتن در انفجار ۱ آبان ۱۳۶۲ مقر تفنگداران آمریکایی در بیروت و مدیریت گروگانگیری آمریکاییها و آلمانیها در لبنان طی دهه ۱۳۶۰شمسی در فهرست افراد تحت تعقیب از سوی ایالات متحده بوده است.
ابراهیم عقیل پس از فواد شکر دومین فرد ارشد نظامی در گروه حزبالله است. فواد شکر نیز ٩ مرداد سال جاری بر اثر حمله اسرائیل کشته شد.
وزارت بهداشت لبنان از کشتهشدن دستکم هشت تن و زخمی شدن بیش از ۵۰ تن بر اثر حمله اسرائیل به حومه بیروت خبر داد.
تلویزیون المنار حزبالله گزارش داد حملات هوایی اسرائیلی به بیروت یک کشته و ۱۴ زخمی بر جا گذاشته است.
المنار همانند رسانههای دیگر گروههای نیابتی وابسته به حکومت ایران تفکیکی میان غیرنظامیان و نظامیان قائل نشد.
تشدید درگیریها میان حزبالله و اسرائیل پس از تداوم حملات راکتی و پهپادی حزبالله به اسرائیل و انفجار دستگاههای ارتباطی این گروه میآید که طی آن نزدیک به ۴۰ تن، عمدتا از اعضای این بازوی نیابتی جمهوری اسلامی، کشته و ٣ هزار تن دیگر زخمی شدند.
از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به جنوب اسرائيل، حزبالله نیز خود را وارد جنگ کرد و از آن زمان بارها با شلیک راکت سعی کرده است به شمال اسرائيل حمله کند که این امر موجب شده است هزاران اسرائیلی خانههای خود در شمال این کشور را ترک کنند. اسرائیل گفته است به هر شکل ممکن، چه دیپلماتیک و چه نظامی، امنیت را در مناطق شمالی خود برقرار میکند. اسرائيل خواستار عقبنشینی حزبالله از مناطق مرزی لبنان با اسرائيل است.
تاکنون، تلاشهای دیپلماتیک برای عقبراندن حزبالله لبنان به آن سوی رودخانه لیطانی در ۳۰ کیلومتری مرز مشترک اسرائیل و لبنان بر اساس قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد که پایانبخش جنگ ۳۴ روزه اسرائیل و حزبالله در تابستان سال ۱۳۸۵ بود، ناکام مانده است.
حزبالله لبنان در سال ۱۳۶۱ توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تاسیس شد. تاکنون چندین کشور، از جمله ایالات متحده، اسرائیل، آلمان، صربستان، لیتوانی، استونی، لتونی، و استرالیا کلیت این گروه را به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده است.
شناسایی کلیت حزبالله لبنان به عنوان یک سازمان تروریستی به مفهوم تفاوت قائل نشدن میان شاخه سیاسی با شاخه نظامی آن حزب و تروریست شناختن هر دو شاخه حزبالله است.