حدود یک ماه از واقعه برخورد میان «رایحه ربیعی» و «سپیده رشنو» در اتوبوسی در تهران میگذرد. مشاجرهای بر سر حجاب که یک طرف آن دختری منتسب به حاکمیت بود که گفت فیلمت را به سپاه میدهم و داد و سمت دیگر دختری فعال در عرصه ادب و هنر که چند روز بعد از پخش فیلم، دستگیر ، مجبور به اعتراف اجباری در تلویزیون و در نهایت زندانی شد.
همزمان با پخش تصاویر برخورد این دو دختر رسانههای حکومتی و طرفداران حاکمیت در فضاهای مجازی با «کلید واژه» «تقابل مردم با مردم» به تقبیح کسانی پرداختند که در برابر طیف متدین منتسب به حاکمیت به بهانه «امر به معروف و نهی از منکر» ایستادگی کرده و به دنبال احقاق حق خود هستند.
این طیف اما بعد از دستگیری و پخش اعترافات اجباری «سپیده رشنو» از تلویزیون با وجود شواهد ضرب و شتم بر صورت او سکوت کرده و دیگر از تقابل مردم با هم سخنی نگفتند.
همزمان با این اتفاق، دعوایی دیگر در قطار تهران به یزد باز هم بر سر مسئله حجاب باعث دستگیری دو زن به گفته مقامات، «بیحجاب» شد اما زن آمر به معروف مورد تقدیر و تجلیل مقامات مختلف کشوری و استانی قرار گرفت و حتی به یک سمت حکومتی رسید. رئیس قطار هم به دلیل حمایت از زنانی که حاضر به پذیرش حرف آمر به معروف نشده بودند از کار خود برکنار و اخراج شد.
از شیراز هم خبر میرسد که دو زن آمر به معروف و ناهی از منکر در یک مرکز خرید در برخورد با چند زن جوان کمحجاب، مضروب و مجبور به ترک محل شدهاند. خبرها حاکی از آن بود که کسبه محل به حمایت از زنان کمحجاب در برابر زنان ناهی از منکر ایستادگی کردهاند.
همین اخبار کافی بود تا نمایندگان دولت را برای دلجویی به منزل زنان محجبه که گفته شد از خانواده شهدا هستند کشانده و دستور تعطیلی کامل پاساژ به دلیل نبود دوربین برای شناسایی بیحجابان صادر شود.
این اتفاق دقیقا در روزی رخ داد که مسئولان تلاش داشتند تا برگزاری دادگاهی «سپیده رشنو» را مجبور کنند تا به ارتباط با بیگانگان اعتراف کند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر هم در همین روز در یک گفتگوی ویدیویی خواستار برخورد شدید پلیس و گشت ارشاد با هنرمندان و سلبریتیهای بدحجاب حتی در میانه جشنواره فیلم فجر شد و اعلامکرد به زودی از طریق دوربینهای شهری بیحجابها را شناسایی کرده و آنها را جریمه مالی میکنیم.
این در حالی است که هفته گذشته و با افزایش نگرانکننده شمار زورگیریها و سرقتهای خشن در کشور دادستان کل کشور از مردم خواست با استفاده از دوربینهای موبایل و مغازههایشان در شناسایی سارقان مسلح به پلیس کمک کنند.
به نظر میرسد حاکمیت قصد دارد با حمایت تمامقد از همفکرانش در اجرای قواعد امر به معروف و نهی از منکر به ویژه در زمینه پوشش زنان عنان کار را به دست گرفته و ضمن ایجاد ترس در این قشر از جامعه به گفته خودش «توطئه دشمنان خارجی» را هم خنثی کنند .