معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از مراجعه ۳ هزار و ۱۳۱ بیمار دارای علائم تنفسی به مراکز درمانی خوزستان خبر داده است.
حبیب حیبر میگوید از ۱۲ تا ۱۵ اردیبهشت، ۲ هزار و ۵۲۴ نفر با علائم تنفسی به مراکز درمانی خوزستان مراجعه کردند.
مدیر روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان، میزان غلظت گرد و خاک در هوای آبادان را «بیش از ۲۴ برابر حد مجاز» اعلام کرده است.
شهریار عسگری گفت میزان مجاز آلایندهها در هوا، ۱۵۰ میکروگرم بر مترمکعب است که در آبادان، بیش از ۲۴ برابر اندازهگیری شده است.
در استان کرمانشاه نیز وضعیت بحرانی است. مدیرکل مدیریت بحران این استان وضعیت شهرستانهایغربی کرمانشاه را بحرانی توصیف کرده است.
غلامرضا شهبازی گفت هوای دو شهرستان قصرشیرین و سرپلذهاب بحرانی است و شاخصهای ایستگاه اسلام آباد غرب نیز وضعیت اضطراری را نشان میدهد.
به گفته سرپرست محیطزیست کرمانشاه، شاخص لحظهای کیفیت هوا در ایستگاه قصرشیرین ۵۰۰ و سرپلذهاب ۳۳۶ است که در «شرایط خطرناک» قرار میگیرد.
احمد جلیلیان گفت توصیه میشود افراد از انجام فعالیتهای خارج از منزل خودداری کنند.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی میگوید ۳۰ درصد گرد و غبار منشأ خارجی و ۷۰ درصد دیگر منشأ داخلی دارد. علیرضا شهیدی همچنین افزود که دوره خشکسالی در ایران از حدود ۲۰سال پیش آغاز شده و اکنون اثرات آن مشاهده میشود.
او گفت در کشور هیچ سازمان و نهادی نیست که محاسبه کند چه مقدار تغییر اقلیم تأثیرگذار بوده است.
گسترش مناطق بیابانی و مدیریت ناکارآمد منابع آبی از دیگر دلایل معضل ریزگردها در ایران عنوان شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان میگوید حدود ۳۱۷ هزار هکتار از اراضی شمالی این استان در معرض بیابانی شدن قرار دارد که ۱۲۷ هزار هکتار از این اراضی منشأ گرد و غبار هستند. عبدالرحیم لطفی خواستار انجام «اقدامات احیایی» و «تثبیت خاک» در این مناطق شد.
سازمان منابع طبیعی چندی پیش اعلام کرد که ۳۲میلیون هکتار از اراضی کشور یعنی یک پنجم مساحت آن، در معرض بیابان شدن قرار دارد.
این در حالی است که به نظر میرسد بودجه و برنامه مشخصی برای مهار ریزگردها وجود ندارد.
نماینده دشت آزادگان در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از فقدان اعتبار در لایحه بودجه برای کنترل ریزگردها، گفته است که سازمان حفاظت محیط زیست کشور نتوانسته دولتها را متقاعد کند که سهمی را به این موضوع اختصاص دهند. قاسم ساعدی گفت این اهمال، «نابخشودنی» است.
او همچنین تأکید کرد که دولت در چند سال گذشته نهالکاری کرد و به گفته او، «اعتبارت سنگینی» از بودجه کشور خرج شد اما پروژهها «متولی خاصی» نداشته و رها شده است.