یک مقام حماس برای از سرگیری گفتگوها با اسرائیل در دوحه، به منظور پایان دادن به جنگ و آزادی گروگانها، اظهار تمایل کرد.
به گزارش نشریه تایمز اسرائیل، حسام بادران، یکی از اعضای ارشد دفتر سیاسی حماس مستقر در قطر، در بیانیهای که توسط خبرگزاری «شهاب» حامی حماس در دوشنبه ۷ آبان منتشر شد، میگوید «امکان توافق وجود دارد.»
بادران میگوید: «خواستهای ما روشن و شناخته شده است و میتوان به توافق رسید، مشروط بر اینکه نتانیاهو به آنچه قبلاً توافق شده پایبند بماند.»
هنوز مشخص نیست که اظهارات بدران در واکنش به پیشنهاد مصر برای یک آتشبس دو روزه در غزه برای مبادله چهار گروگان اسرائیلی با تعدادی زندانی فلسطینی است، که قرار است پس از آن مذاکرات ده روزه دنبال شود یا خیر.
ایستگاه خبری سعودی العربیه پیشتر گزارش داده بود که حماس حاضر به پذیرش پیشنهاد مصر است، به شرطی که این پیشنهاد در مطالبات حماس برای معامله گروگانها که در۱۲ تیرماه ارائه داده بود، گنجانده شود.
مطالبات حماس، شامل آزادی زندانیان فلسطینی، پایان محاصره غزه، تضمینهای بینالمللی برای اجرای توافق، و دسترسی به کمکهای انسانی و بازسازی غزه بوده است.
همچنین، حماس به دنبال تضمینهایی است که اسرائیل متعهد به گنجاندن پیشنهاد مصر در یک توافق جامع باشد.
منابع حماس همچنین به شبکه خبری اشراق نیوز سعودی گفتند که این گروه یک توافق جامع را به جای توافقهای جزئی ترجیح میدهد.
پیش از این، خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه ۳ آبان در گزارشی نوشت، یک هیات امنیتی مصر و هیاتی از رهبران حماس به عنوان بخشی از تلاشها برای از سرگیری مذاکرات آتشبس غزه، در قاهره با یکدیگر ملاقات کردهاند.
تلویزیون الاقصی وابسته به حماس هم روز پنجشنبه اعلام کرد هیاتی به ریاست خلیل الحیه از این گروه شبهنظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی، برای حضور در مذاکرات آتشبس به قاهره پایتخت مصر رفته است.
این خبر پس از آن منتشر میشود که جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده کشتهشدن یحیی سنوار رهبر حماس را فرصت خوبی برای آتشبس در نوار غزه دانسته و آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه دولت او برای یازدهمین بار در یک سال گذشته، به منطقه رفت.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، از تمایل مصر برای پیشبرد توافق آزادی گروگانهای دربند حماس استقبال کرد و گفت در پی دیدارهای انجامشده در قاهره، تصمیم گرفته رئیس موساد را برای «ترویج مجموعهای از ابتکارات درباره دستور کار» به قطر بفرستد.
آخرین دور مذاکرات برای برقراری آتشبس اواخر مرداد در دوحه قطر برگزار شد. حماس در آن مذاکرات بینتیجه نیز شروط خود را تکرار کرده بود. مقامهای اسرائیل اما شروط حماس را «زیادهخواهی» دانسته و با آنها مخالفت کرده بودند.
جنگ اسرائیل و حماس زمانی آغاز شد که این گروه شبهنظامی فلسطینی تحت حمایت جمهوری اسلامی ۷ اکتبر ۲۰۲۳ به جنوب اسرائیل حمله کرد و بیش از ۱۲۰۰ نفر عمدتا غیرنظامی را کشت و ۲۵۰ نفر دیگر را گروگان گرفت.
از ۲۵۰ گروگان، هنوز حدود صد گروگان اسیر حماس هستند و اطلاعی از وضعیت آنها وجود ندارد.