لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۲۲

تاکید اسرائیل بر تلاش برای رسیدن کمک‌ها به غزه پس از درخواست آمریکا


کامیون‌های حامل کمک‌های بشردوستانه در گذرگاه ارز یا بیت حانون در مرز اسرائیل و نوار غزه (آرشیو)
کامیون‌های حامل کمک‌های بشردوستانه در گذرگاه ارز یا بیت حانون در مرز اسرائیل و نوار غزه (آرشیو)

دنی دانون، سفیر اسرائیل در سازمان ملل متحد، روز چهارشنبه ۲۵ مهر گفت که کشورش متعهد است با شرکای بین‌المللی خود برای حصول اطمینان از رسیدن کمک به نیازمندان در نوار غزه همکاری کند.

ایالات متحده به تازگی به اسرائیل گفته است که باید ظرف یک ماه آینده اقداماتی را به منظور بهبود وضعیت انسانی در غزه انجام دهد.

رسانه‌های آمریکا روز سه‌شنبه ۲۴ مهر گزارش دادند که دولت ایالات متحده اخیرا به دولت اسرائیل هشدار داده است اگر ظرف ۳۰ روز اجازه ورود کمک‌های بشردوستانه بیشتری را به نوار غزه ندهد، دسترسی این کشور به بودجه کمک تسلیحاتی آمریکا ممکن است به خطر بیافتد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز سه‌شنبه گزارش داد که آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه و لوید آستین وزیر دفاع آمریکا در نامه‌ای به تاریخ یکشنبه ۲۲ مهر به همتایان اسرائیلی خود، گفته‌اند اسرائیل باید کمک‌های ورودی به نوار غزه را به دستکم ۳۵۰ کامیون در روز افزایش دهد.

آنها ضمن تاکید دوباره بر موضع واشنگتن بر لزوم حفاظت از غیرنظامیان و تسهیل روند کمک‌رسانی به آنها، از دولت اسرائیل خواسته‌اند با اعمال وقفه‌های انسان‌دوستانه بیشتر در نقاط مختلف نوار غزه، امنیت بیشتری را برای مراکز امدادی و عملیات امدادرسانی فراهم کند.

متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده، در کنفرانس خبری سه‌شنبه ۲۴ مهر خود در همین ارتباط به خبرنگاران گفت، نامه مشابهی از سوی آنتونی بلینکن در آوریل گذشته باعث شد کمک‌های بشردوستانه بیشتری به اراضی فلسطینی برسد، اما آن روند ادامه نیافت.

سابرینا سینگ، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، نیز در این رابطه گفت: «مسیرهای زمینی مؤثرترین راه برای کمک به غیرنظامیان هستند که به‌شدت نیاز به کمک دارند. بنابراین، البته که ما می‌خواهیم شاهد باز شدن دالان‌ها باشیم. این چیزی است که وزیر کماکان در تماس‌هایش بر آن تاکید دارد.»

همچنین کامالا هریس، معاون رئیس جمهوری آمریکا، پیشتر با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس با اشاره به گزارش سازمان ملل در مورد نرسیدن کمک بشردوستانه به نوار غزه در دو هفته گذشته، خواستار اقدام فوری اسرائیل برای تسهیل کمک‌رسانی به غیرنظامیان فلسطینی شد.

او در این پست با بیان این که «اسرائیل برای تسهیل جریان کمک‌رسانی به کسانی که به آنها نیاز دارند، باید فورا اقدامات بیشتری انجام دهد،» تاکید کرد غیرنظامیان در نوار غزه «باید به غذا، آب و دارو دسترسی داشته باشند. قوانین بشردوستانه بین‌المللی باید محترم شمرده شوند.»

پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر سال گذشته حماس به اسرائیل که منجر به کشته‌شدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی و بازگرداندن گروگان‌ها آغاز کرد.

در جریان مذاکرات با میانجیگری ایالات متحده، قطر، و مصر در پاییز سال گذشته، بیش از ۱۰۰ گروگان ربوده‌شده آزاد شدند اما هنوز تعدادی گروگان اسرائیلی در اسارت حماس در غزه هستند.

مقامات گروه حماس که تحت حمایت جمهوری اسلامی است، از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر چندین بار تاکید کرده‌اند در صورت توان، حمله‌ای مشابه را بارها تکرار خواهند کرد.

حماس بدون اشاره به تعداد اعضای کشته‌شده خود در نتیجه تهاجم اسرائیل به غزه می‌گوید بیش از ۴۰ هزار فلسطینی ساکن غزه کشته شده‌اند. اسرائیل بارها گروه حماس را متهم کرده است که از غیر نظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کند.

ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.

منابع: رویترز و گزارش‌های پیشین صدای آمریکا

XS
SM
MD
LG