لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۴۹

چهل شهر در معرض «تب دنگی»، احتمال بحران اپیدمی از پایان مرداد


پشه آئدس
Shutterstock/AP
پشه آئدس Shutterstock/AP

رسانه‌های ایران از در پیش بودن بحران اپیدمی «تب دنگی» در ایران خبر دادند و رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت نیز اعلام کرد که ۴۰ شهر در معرض خطر تب دنگی قرار دارد.

در همین رابطه وزیر بهداشت دولت ابراهیم رئیسی نیز چهارشنبه ۲۰ تیر ماه از افزایش تعداد مبتلایان به تب دنگی خبر داده و گفته بود از سال ۹۵ تا ۲۶ اردیبهشت‌ ماه امسال ۷۵ مورد ابتلا به این بیماری گزارش شد اما از ابتدای اردیبهشت‌ ماه تا روز چهارشنبه بیستم تیرماه، ۱۴۹ بیمار شناسایی شده‌اند.

همچنین شهنام عرشی، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفته بیشترین نگرانی از مسافران امارات، افغانستان و پاکستان است.

به گفته عرشی ۴۰ شهر در معرض خطر قرار دارد و «احتمال اپیدمی» از اواخر مرداد در کشور بسیار زیاد است.

بنابر اعلام وزارت بهداشت جمهوری اسلامی، چهار استان جنوبی و سه استان شمالی در معرض این بیماری قرار دارند.

این استان‌ها، گیلان، مازندران، گلستان، خوزستان و سیستان و بلوچستان اعلام شده‌اند که مواردی از بیماری را داشته‌اند. بنابر اعلام وزارت بهداشت در تهران هم چند مورد از این بیماری دیده شده است.

بنابر گزارش‌ها تاکنون سه مورد مرگ ایرانیان بر اثر این بیماری گزارش شده است.

ایرج ضاربان، سرپرست دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی چابهار به روزنامه هم‌میهن گفته است این شهرستان آلوده‌ترین شهر کشور از نظر وجود پشه ناقل بیماری تب دنگی است.

به گفته او از نظر استقرار پشه آئدس که ناقل بیماری تب دنگی است، چابهار نسبت به کل کشور، آلوده‌ترین شهر است و تقریباً در تمام شهر چابهار، مرکز دشتیاری و کنارک، پشه مستقر است.

براساس گزارش مرکز پیشگیری و کنترل بیماری‌های اروپا (ECDC) از نهادهای زیرمجموعه اتحادیه اروپا، از ابتدای سال ۲۰۲۴ بیش از ۱۰ میلیون مورد ابتلا به تب دنگی در ۸۰ کشور جهان گزارش شده است. تخمین زده می‌شود این بیماری در نیمه نخست سال جاری میلادی بیش از ۵۰۰۰ کشته در سراسر جهان برجا گذاشته‌ باشد.

تب دنگی از جمله بیماری‌هایی است که در تمام طول سال امکان ابتلا به آن وجود دارد و هر ۲ تا ۵ سال به‌صورت دوره‌ای شیوع گسترده آن رخ می‌دهد. به اعتقاد برخی کارشناسان، تغییر اقلیم و تغییرات آب و هوایی در مناطق مختلف جهان، شیوع بیماری را گسترده‌تر کرده ‌است.

XS
SM
MD
LG